Undă verde de la APM pentru construirea unei stații peco SOCAR în Agigea

0
258

Socar Petroleum SA a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța documentația necesară realizării obiectivului de investiții. Recent, instituția abilitată de mediu dă undă verde proiectului.

Astfel, ca urmare a solicitării de emitere a acordului de mediu adresate deSocar Petroleum SA, Autoritatea competentă de mediu Constanța decide, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei Comisiei de analiză tehnică din data de 07.09.2022 că proiectul: „Construire stație distribuție carburanți cu instalațiile și amenajările aferente, elemente de semnalistică, împrejmuire teren, organizare de șantier și racord rutier”,  propus a fi amplasat pe strada Grigore Moisil, nr.1A, din localitatea Lazu, comuna Agigea, județul Constanța, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Se propune realizarea, pe amplasamentul analizat, a unei staţii de distribuţie carburanţi (benzină si motorină), cu regimul de înălțime parter. Amplasamentul pe care se propune realizarea proiectului este situat în intravilanul comunei Agigea, satul Lazu, o zona în care sunt predominante activitățile economice, servicii, dar şi de locuire.

Accesele auto și pietonale se vor realiza pe latura de est a amplasamentului, din Drumul Naţională/ DN39, iar ieşirea se va realiza pe latura de nord a amplasamentului, respectiv strada Grigore Moisil.

Totodată, precizăm faptul că această companie petrolieră de stat a Azerbaidjanului, Socar Petroleum, intenționează să construiască o benzinărie pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța, în apropierea Cimitirului Constantin Predescu. La începutul anului curent a fost depusă, la instituția abilitată de mediu, documentația necesară realizării proiectului. Recent, autoritatea competentă a dat undă verde investiției.

În anul 2021 societatea a deschis două benzinării în judeţele Ialomiţa şi Brăila, reţeaua operatorului ajungând în prezent la 63 de staţii de carburanţi pe plan local. Reţeaua de staţii de alimentare Socar din România aco­peră 25 de judeţe, prin­tre care Suceava, Neamţ, Iaşi, Bihor, Bistriţa, , Bacău, , Timiş, Ilfov, Cluj, Vâlcea, Arad, Sibiu, Argeş, Bucureşti, Braşov, Damboviţa, Satu-Mare, Dolj, Brăila, Gorj şi Ialomiţa, ajungând și în Constanța.

Societatea Socar Petroleum SA are sediul pe strada Pechea din București. Administratori mai sunt Anvar Gasimov și Farrukh Gasimov Acționari în firmă sunt două firme olandeze: Becrux Investment & Finance BV de 65.24% și Gacrux Investments & Finance BV de 34,75%.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.