Undă verde pentru blocul de șase etaje al consilierului local Cristian Mihăilescu, dar cu o condiție

0
502

Societatea Franc Estate Development intenționează să ridice un imobil în regim de înălțime 2S+P+Mezanin+6 etaje, proiect pentru care a primit anul trecut, de la Primăria Constanşa, Certificatul de Urbansim. În continuare, societatea a prezentat la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța un memoriu, în vederea emiterii acordului de mediu, iar acum proiectul a primit undă verde, dar cu o condiție, iar cetățenii pot trimite observații cu privire la proiect.

Prin proiect se dorește edificarea, pe amplasamentul analizat, a unui imobil de locuințe colective, conform prevederilor din Certificatul de Urbanism din data de 1 septembrie 2020 și ale coeficienților urbanistici prevăzuți în P.U.Z., care va cuprinde 109 unități locative organizate la nivelul etajelor 1-6 și mezaninului. Investiţia se va derula pe o suprafață de 3.124 mp, în apropierea Campusului Universitar, pe bulevardul Aurel Vlaicu numărul 325 D, având o latură pe Aleea Universității. Pe terenul descris au existat în momentul preluării activului două imobile C1 și C2, a căror desființare face obiectul altui proiect. Imobilul va avea 109 unități locative sub 100 mp utili și 3 spații comerciale ce vor ocupa o suprafață totală de 574 mp.

APM Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul „Construire imobil 2S+P+mezanin+6E – locuințe colective cu spații comerciale și servicii la parter, împrejmuire teren și organizare de șantier-cu condiția încadrării în Hmax=27m”, amplasat în municipiul Constanța, bulevardul Aurel Vlaicu nr. 235D. Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Constanța pe strada Unirii nr. 23, în zilele de luni – joi, între orele 8-16.30, vineri, între orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http:\\apmct.anpm.ro. Comentariile publicului interesat se pot înainta până la data de 04.03.2021.

De precizat că acţionar la Franc Estate Development SRL este şi consilierul municipal local PSD Cristian Mihăilescu, cel care a mai ridicat două imobile a câte 10 etaje în aceeaşi zonă. Franc Estate Development SRL a fost înființată în anul 2015 și are sediul în municipiul Constanța. Asociații, persoane fizice, sunt: Cristian Mihăilescu, Valentin Barbă și Alexandru Barbă. Cristian Mihăilescu este asociat și la firma Trinity SRL, FGK Travel International SRL şi SC Hacienda Café SRL.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.