Undă verde pentru construirea unui ansamblu rezidențial în Corbu

0
3432
Foto cu rol ilustrativ

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a dat undă verde unui investitor pentru un plan urbanistic zonal necesar construirii unui ansamblu rezidențial turistic în zona de plajă din comuna Corbu. Afaceristul a început demersurile încă din anul 2020, prin depunerea la instituția abilitată de mediu a actelor pentru realizarea proiectului imobiliar.

De dată recentă, APM Constanța a revenit asupra investiției asupra etapei de încadrare și  a decis că proiectul „PUZ introducere în intravilan și parcelare teren pentru ansamblu rezidențial, locuire și dotări aferente”, propus a fi amplasat în comuna Corbu, parcela A575/5, LOT 2+3, județul Constanta,  nu necesită evaluare de mediu,  urmând să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Obiectul documentației îl constituie studierea – introducerea în intravilan și reglementarea – unui teren în suprafață  de 20.000 mp (parcelă A575/5 – lot 2 – 10.000mp și parcela A575/5 – lot 3 – 10.000mp), precum și relația acestuia cu zona imediat limitrofă lui (vecinătățile), fiind vorba de un total de circa 4,3 hectare.

Investitorul, Laurențiu Cristian Pîrlea, își motivează viitorul proiect prin faptul că, din punct de vedere social, se vor crea noi locuri de muncă, dar și noi locuințe individuale în sistem (parțial) auto-sustenabil: locuințe individuale care să aibă și o suprafață de teren care să asigure o parte din hrana necesară gospodăriei.

Terenul se dorește a fi parcelat în zece locuri cu suprafață de circa 585mp fiecare, pe care se vor realiza locuințe individuale permanente și / sau sezoniere și dotări aferente zonei de locuit, adică pensiuni turistice cu regim de înălțime P+1E sau P+2E.

Loredana MIHAI

Citește și:

Investitorii au pus ochii pe plaja Corbu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.