Undă verde pentru începerea judecății lui George Papari, cercetat pentru luare de mită

0
800
George Papari, sursa foto- EVZ.ro

În vara anului trecut, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostului director al ABADL, George Daniel Papari, acuzat de comiterea unor infracțiuni de corupție. Judecătorii au decis, luni, 10 ianuarie, că înaintarea dosarului spre judecare s-a făcut legal.

Judecătorul de Cameră Preliminară a decis, luni, 10 ianuarie, că trimiterea în judecată a lui George Papari este legală și temeinică, astfel încât. Totodată, judecătorul a respins excepțiile invocate de apărare.

În baza art. 345 alin.1 Cod procedură penală, respinge, ca nefondate, cererile privind constatarea neregularităţii actului de sesizare a instanţei precum şi de constatarea nulităţii actelor de urmărire penală, formulate de către inculpatul PAPARI GEORGE DANIEL. În baza art. 346 alin. 2 Cod procedură penală constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 351/P/2015 întocmit la data de 03.06.2021 de DNA ST CONSTANŢA – prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului PAPARI GEORGE-DANIEL, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prev. şi pedepsită de art.289 alin.1 C.pen, rap la art.6 din legea 78/2000 În temeiul aceloraşi dispoziţii procedurale, constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul PAPARI GEROGE DANIEL În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie la instanţa ierarhic superioară în termen de 3 (trei) zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 10.01.2022 Judecător de cameră preliminară”, se arată în încheierea de ședință.

Prin urmare, s-a decis începerea judecății, urmând a fi stabilit primul termen.

Acuzațiile

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În perioada februarie – aprilie 2016, inculpatul Papari George Daniel, în calitatea meționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) și ar fi acceptat promisiunea acestuia de a încheia un contract de asociere sau închiriere cu una dintre firmele unei persoane (prieten de-al inculpatului), demersul având ca scop câștigarea, de către aceasta din urmă, a unei licitații care privea închirierea unui sector de plajă.

În același context, inculpatul s-ar fi angajat față de martor ca, în virtutea atribuțiilor sale de serviciu, să dispună constituirea unui nou sector de plajă (anterior utilizat de către A.B.A.D.L. ca și culoar pentru a asigura accesul utilajelor pe plajă), scoaterea la licitație și obținerea acestuia de către omul de afaceri.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.