Unde vor fi centrele de vaccinare din municipiul Constanța

0
2423
Centru de vaccinare COVID-19 din curtea SCJU Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Având în vedere că se apropie cu pași repezi startul celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, Primăria Municipiului Constanța a început pregătirile pentru ca aceasta să se desfășoare în condiții de siguranță atât pentru personalul medical, cât și pentru persoanele care se vor vaccina.

În Constanța, acțiunea de imunizare se va desfășura la Pavilionul Expozițional și în Spitalul Modular amplasat pe Stadionul „Portul“, în incinta cărora vor fi amenajate mai multe centre de vaccinare.

Pe lângă asigurarea spațiilor necesare, care vor fi amenajate cu respectarea circuitului unidirecțional (intrări și ieșiri separate), Primăria Constanța va asigurara execuția lucrărilor de compartimentare și branșare a fiecărui centru de vaccinare la rețelele de apă/canalizare și alte utilități. Fiecare sală va fi dotată cu mobilier specific activității de vaccinare: mese speciale, scaune, dar și echipamente și produse pentru asigurarea igienei și curățeniei.

Centrele medicale vor funcționa după ce vor fi evaluate și autorizate de Direcția de Sănătate Publică Constanța.  

Amintim că în cea de-a II-a etapă va fi imunizată populația cu grad ridicat de risc, lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, iar în etapa a III-a populația generală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.