Unele ambulanțe din Constanța au peste 1 milion de kilometri la bord

0
483

Ambulanțe vechi de peste 7 ani, cu un 1 milion de kilometri rulați. Fiecare județ din țară se confruntă cu această problemă. Facem precizarea că, în 2022, Avocatul Poporului a cerut IGSU și DSU să înlocuiască ambulanțele vechi din județul Brașov, însă lipsa fondurilor își spune cuvântul.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, promitea anul trecut că, în următorii 2 ani, vor fi achiziționate 1.200 de ambulanțe noi. În ultimii 3 ani, s-au livrat 820 de ambulanțe noi serviciilor de ambulanță și încă 1.200 vor fi cumpărate cu bani europeni, mai spune Raed Arafat: „Urmează să mai dăm în continuare prin proiectele europene pe următorii doi ani aproape 1.200 de mașini. Dacă semnăm contractele probabil că anul viitor sigur se va livra o tranșă importantă dintre ele”.

Nici la Constanța situația nu este una roz. Parcul auto al SAJ Constanța, este învechit, spune directorul tehnic, inginerul Silviu Negrilă. Ambulanțele folosite de cadrele medicale constănțene sunt învechite într-o proporție de peste 50%. „Autospecialele au un număr mare de kilometri. Aici fac referire la faptul că peste 50% din parcul de autovehicule are o vechime de peste 7 ani. Avem autospeciale care au un rulaj de peste un milion de kilometri din totalul de 74 – cinci autospeciale. Peste 500.000 de kilometri avem cam 25% – 30% din parc”, susține inginerul Silviu Negrilă. Singura soluție este ca ambulanțele cu 1 milion de kilometri la bord să fie înlocuite de unele noi, dotate corespunzător şi performante, care să nu necesite costuri mari pentru reparaţia lor.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.