Universitatea Ovidius așteaptă ordinul CNI pentru a putea începe lucrările la noul cămin

0
164

În luna mai a acestui an s-a semnat contractul de finanțare pentru construirea căminului studențesc de la Universitatea „Ovidius” din Constanța. Obiectivul va fi realizat prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Națională de Investiții, iar valoarea totală a contractului este de 16.691.203, 62 lei. În aceste momente proiectul tehnic urmează să fie prezentat în cadrul consiliului tehnico-economic al CNI în vederea avizării indicatorilor tehnico-economici. Ulterior acestei etape se va emite ordinul de începere a lucrărilor de execuţie.

Universitatea „Ovidius” deține patru cămine ce totalizează peste 1300 de locuri.  Două dintre acestea sunt situate pe malul mării, în zona Faleză Nord, la limita sudică a stațiunii Mamaia, unul fiind construit în 1998 iar celălalt în 2008. În imediata apropiere a acestora se află Casa de Oaspeți a universității, destinată cadrelor didactice ce colaborează cu universitatea sau sunt aflate în vizită la UOC.  Celelalte două cămine studențești sunt situate în cadrul campusului din Bd. Mamaia 124.  Clădirile au fost construite în 1960 și 1961 și renovate în perioada 2006-2008.  Toate camerele sunt de tip garsonieră, cu baie proprie, internet și cablu TV.

Cel mai nou cămin va avea o dispunere funcțională în regim de DS+P+4E+5 retras și va asigura în total 167 de locuri de cazare. Camerele sunt prevăzute pentru a avea capacitatea de două locuri și vor fi dotate cu grup sanitar propriu. Noua clădire va respecta cerințele și normativele în vigoare, fiecare cameră fiind echipată cu mobilier specific (pat, birou, dulap, frigider și etajere). Totodată, clădirea va fi prevazută cu spălătorie, uscătorie, călcătorie, cabinet medical, biblioteca. Fiecare etaj va fi prevazut si cu sală de mese cu chicinetă și sală de lectură.

Durata contractului este de 18 luni, dintre care 2 luni de proiectare si 16 luni de executie. Acum la aproximativ șase luni stadiul lucrărilor se află pe un făgaș normal. Au fost avizaţi indicatorii tehnico-economici şi a fost finalizată procedura de achiziţie publică pentru execuţia de lucrări, asistenţă tehnică şi prestarea de servicii de proiectare, fiind semnat contractul cu societatea declarată câştigătoare.La data de 7 ianuarie a fost emisă autorizaţia de construire de către UAT Constanţa către Universitatea Ovidius. Acum urmează avizarea proiectul tehnic pentru obiectivul menţionat şi demararea tucrărilor de execuţie.

Mihaela GIUGLEA

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.