Universitatea „Ovidius” din Constanța, printre cele opt centre regionale de orientare în cariera de cercetător care primesc finanțare

0
141
sursa foto: UOC

Aproximativ 6.000.000 euro reprezintă fondurile alocate pe Investiția I10, Componenta 9 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), înființarea și susținerea financiară a unei rețele naționale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a „ERA TALENT PLATFORM”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Prin înființarea celor opt centre regionale este îndeplinit Jalonul nr. 286 din PNRR – O rețea de universități publice care găzduiesc și operaționalizează 8 centre de orientare în cariera de cercetător. Propunerile de proiecte depuse de beneficiarii finali, câștigători ai competiției, au avut în vedere implementarea de activități de orientare în cariera de cercetător, activități de promovare a cercetării și atragerea tinerilor în cariera de cercetător, activități în rețea și activități de management de proiect. Beneficiarii semnatari sunt: Universitatea din Craiova, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Babeș – Bolyai, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, arată sursa citată.

Dintre obiectivele Investiției I10. Menționăm promovarea științei în rândul tinerilor și atragerea acestora spre cercetare, promovarea rezultatelor cercetării în rândul publicului larg și al comunităților locale, asistarea cercetătorilor autohtoni în cariera de cercetător și prezentarea de noi traiectorii de carieră de cercetare în mediul academic, în industrie și în afaceri și crearea de condiții favorabile integrării cercetătorilor din afara România în organizații CDI din România pentru stagii de scurtă sau lungă durată. Lista completă a beneficiarilor și sumele alocate este disponibil aici: Lista Beneficiari.

Proiectul „Înființarea și dezvoltarea CENTRULUI REGIONAL SUD-EST PENTRU ORIENTAREA ÎN
CARIERA DE CERCETĂTOR – AD. AUGUSTA” – cod 2/16.11.2022”
, al cărui beneficiar este Universitatea „Ovidius” din Constanța are o valoare totală de 4.756.177 de lei. Valoarea aferentă finanțării prin PNRR este de 3.699.408 de lei (749.748,28 euro).

P.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.