Universitatea „Ovidius” marchează o nouă colaborare cu Universitatea Trakya din Turcia

0
160

Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) va demara un program internațional de Limba și literatura română, cu dublă licențiere (2+2 ani), în parteneriat cu Universitatea Trakya din Turcia. Termenii au fost fixați într-o întrevedere online dintre rectorul UOC, conf.univ.dr. Dan-Marcel ILIESCU, și rectorul Universității Trakya, prof.univ. dr. Erhan TABAKOĞLU, în contextul colaborării în cadrul Balkan Association Network (BUA), dar și al acordurilor bilaterale care statuează parteneriatul dintre cele două instituții academice.

În cadrul discuțiilor, conf. univ. dr. Dan-Marcel ILIESCU, constatând că există noi proiecte și oportunități de lucru în multe domenii, a punctat faptul că UOC este pregătită să colaboreze cu Universitatea Trakya. Totodată, rectorul Universității „Ovidius” a afirmat că programul comun de licență care urmează să fie realizat special pentru Limba și literatura română va aduce beneficii celor două universități din Balcani.

Prof. univ. dr. Erhan TABAKOĞLU a declarat că, în Turcia, în ceea ce privește programele cu dublă diplomă internațională, Universitatea Trakya este unul dintre pionieri și își dorește extinderea programelor existente cu Macedonia, Kosovo de Nord și România. „Cel mai mare obiectiv al nostru este consolidarea universităților membre ale BUA prin creșterea zonei de influență a asociației pe care am fondat-o. Suntem gata să ne transferăm experiența, cunoștințele și toată puterea noastră pentru dezvoltarea Balcanilor.”, a completat rectorul Universității Trakya.

De asemenea, întrevederea online dintre cei doi rectori a atins și aspecte privind depunerea unor aplicații de proiecte Erasmus, dar și stabilirea unor colaborări pe diverse domenii de studiu și direcții comune de cercetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.