Universitatea Ovidius organizează înscrierea pentru admitere exclusiv online

0
605

Înscrierile pentru actuala sesiune de admitere la programele de licenţă, masterale şi doctorale ale Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) vor fi organizate exclusiv pe platformele online ale instituţiei de învăţământ superior de stat.

Conform unui comunicat transmis luni de UOC, anul acesta, în premieră, înscrierea la admitere se va realiza exclusiv online la toate cele 16 facultăţi, pe platforma https://admitereonline.univ-ovidius.ro/, cât şi pe https://admitereonlinerp.univ-ovidius.ro/, cea de-a doua platformă fiind dedicată înscrierii românilor din diaspora.

În perioada 6-25 iulie este programată înscrierea, ierarhizarea candidaţilor, afişarea rezultatelor şi înmatricularea pentru toate domeniile de studii de licenţă, în funcţie de calendarul fiecărei facultăţi, cu excepţia celor cu programe în domeniul sănătăţii, iar în intervalul 8-25 iulie, la programele masterale.

La Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară şi Facultatea de Farmacie, admiterea va avea loc în perioada 6 iulie – 8 august, când se vor desfăşura înscrierile, susţinerea probelor de concurs, afişarea rezultatelor şi înmatricularea, în funcţie de calendarul propriu.

Pentru 13 facultăţi ale UOC (Facultatea de Arte, Facultatea de Construcţii, Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice, Facultatea de Litere, Facultatea de Matematică şi Informatică, Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole, Facultatea de Teologie, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, Facultatea de Ştiinţe Aplicate şi Inginerie şi Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă), admiterea se va desfăşura online, prin concurs de dosare.

La Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară şi Facultatea de Farmacie, probele scrise de admitere se vor desfăşura în aulele UOC, în regim faţă-în-faţă, respectând cu stricteţe normele de siguranţă sanitară, în contextul pandemiei de COVID-19.

Pentru acest an, UOC oferă 1.350 de locuri, bugetate de stat pentru studii de licenţă, 650 de locuri bugetate de stat pentru studii masterale şi 20 de locuri, de asemenea bugetate de stat, la studii doctorale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.