Universitatea Ovidius se implică în proiectul internațional Tourism 4.0

0
91

Tourism 4.0 for Black Sea (T4BS) este un proiect dedicat dezvoltării turismului în mod sustenabil, destinat arealului Mării Negre. Este o inițiativă care pune locuitorii locali și calitatea vieții lor în centrul ecosistemului turistic în locul turiștilor.

În cadrul acestui proiect au fost centralizate date de la instituții publice locale, direcții de statistică etc. Este vorba despre informații referitoare la protecția mediului, trafic rutier, consum electricitate, consum apă, generare de deșeuri, rețele de telefonie mobilă, actori principali în turism. Universitatea Ovidius se implică în proiect prin Facultatea de Geografia Turismului.

Cu ajutorul tehnologiilor emergente, platforma va permite schimb de date între părțile interesate (furnizori de turiști, agenți de turism, furnizori de tehnologie, comunități locale, Guvern, turiști).

Pe baza acestor analize și prognoze, destinațiile turistice și furnizorii de servicii se pot pregăti în mod adecvat pentru perioade de creștere a numărului de vizite, redirecționare fluxuri turistice către zonele mai puțin aglomerate și asigură astfel un impact pozitiv mai mare al turismului și un echilibru in dezvoltarea durabilă.

Proiect pilot la Constanța și Tulcea

Proiectul pilot din România s-a făcut la Sfântu Gheorghe (Tulcea) și Constanța. Alegerea unei localități rurale și a uneia urbane, de importanță economică crescută, ambele cu activitate turistică de impact, contribuie la creșterea gradului de autenticitate a analizei.

La momentul de față, centralizarea rezultatelor din Sfântu Gheorghe este aproape de final, iar cel dedicat orașului Constanța va fi disponibil autorităților interesate spre finalul proiectulul (în ocotombrie 2021).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.