UPDATE. Barieră în centrul Constanței, cu avizul Comisiei de circulație: Primăria blochează libera circulație ca nu cumva să ocupăm locurile de parcare ale avocaților și angajaților instanțelor

3
4554

Primăria Constanța a amplasat o barieră în zona instanțelor, deoarece locurile de parcare de aici ar fi deja ocupate de către cei care au achiziționat abonamente. Dar oare libera circulație de ce este îngrădită?

Instanțele constănțene au solicitat achiziționarea de abonamente nominale anuale pentru locurile de parcare aferente lor, le-au cumpărat, iar acum acestea nu mai pot fi ocupate de către alți șoferi între orele 8.00 și 17.00, conform Regulamentului parcărilor, ne-au declarat reprezentații Primăriei Constanța.

Dar administrația locală a mers mai departe decât atât și a amplasat o barieră și un paznic în zonă, ca nu cumva să pătrundă vreun constănțean care nu are abonament. Deși nu există nicăieri în Regulamentul adoptat de către consilierii locali așa ceva.

Și deși, în acest fel, se încalcă libera circulație a conducătorilor auto de pe strada Traian spre strada Termele Romane, până la ora 17.00.

Așadar, după ce că dacă ai treabă la instanțe nu mai ai unde să parchezi, chiar dacă vrei să achiți tariful orar, nici nu mai ai voie să circuli cu mașina în zonă, pentru că Primăria a instalat o barieră. Pe domeniul public.

UPDATE: „Cererile sunt făcute de instituții, în numele angajaților, care acoperă costurile. Accesul în parcare este permis după ora 16.00, iar în zonă există și alte variante de traseu“, transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

Așadar, acestea nu sunt locuri de parcare ocupate, prin abonament, de către instituțiile publice, ci de către angajații lor. Oare pentru instanțe restul constănțenilor nu contează, numai angajații, deși sunt instituții ce se adresează publicului?

Pentru a proteja locurile de parcare ale instanțelor, Primăria a blocat și accesul de la Judecătoria Constanța spre Piața Ovidiu.

UPDATE. Culmea, potrivit reprezentanții Primăriei Constanța, amplasarea barierei s-a făcut cu avizul Comisiei de circulație, ca o măsură pentru a preîntâmpina ridicările de autovehicule parcate fără respectarea prevederilor regulamentului.

V.I.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.