UPDATE: Mai mulți elevi ai Liceului Ovidius din Constanța, blocați în aeroportul din Varșovia

1
2259

Mai mulți elevi al Liceului Teoretic „Ovidius” Constanța au rămas blocați în aeroportul din Varșovia , neavând bani și resurse pentru a se întoarce în țară. Acestora, alături de cadrele didactice ce îi însoțeau nu li s-a permis să se urce în avion pentru a ajunge la București.

Elevii se află plecați printr-un program Erasmus+ desfășurat în cadrul Liceului Teoretic „Ovidius” din municipiul Constanța și nu pot ajunge în România cu zborul programat cu o anumită companie aeriană pentru sâmbătă, 16 septembrie a.c..

Părinții acestor elevi spun că aceștia au rămas fără bani, au fost dați afară din aeroport și nu găsesc resursele pentru a achiziționa alte bilete de avion: „Nu sunt lăsați să urce în avion, practic au fost dați afară din aeroport. Nu pot părăsi grupul, sunt cu profesorii ce dețin procură pentru ei”.

Prof. Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanța a declarat, pentru Focus Press, faptul că a discutat cu directorii adjuncți din cadrul Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanța, iar aceștia la rândul lor cu profesorii ce îi însoțesc pe elevi și va face toate demersurile necesare pentru ca elevii să se întoarcă acasă.

„Vom discuta la ambasadă și din ce am înțeles au găsit bilete de avion mai ieftine pentru duminică, 17 septembrie, iar în seara aceasta vor fi cazați la un hotel de lângă aeroportul din Varșovia. Tot ce știu este că nu au fost respectate anumite proceduri. Elevii și cadrele didactice având bilete pentru un zbor intern, s-au deplasat cu trenul, astfel că s-a ajuns la această situație”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspectorul școlar general al județului Constanța.

UPDATE: Elevii vor fi aduși în țară, în seara de sâmbătă, spre duminică, 17 septembrie a.c., fiind achiziționate biletele de avion, pentru ora 23.00. Suma va fi decontată de către unitatea de învățământ.

Loredana MIHAI

1 COMENTARIU

  1. Informații eronate: nu au fost dați afară, în doua ore conducerea liceului a rezolvat problema si au avut biletele ptr zborul de la ora 23.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.