USR anunță că s-au strâns peste 2.000 de semnături pentru salvarea pădurii Comorova

0
266

USR Constanța a organizat, vineri, 2 septembrie, a.c., o conferință de presă, cu ocazia încheierii și depunerii semnăturilor strânse în cadrul campaniei “Uniți salvăm Pădurea Comorova”.

“Am înregistrat adresa de depunere a semnăturilor la Primăria Mangalia”, a transmis Dumitru Caragheorghe.

Am depus 2.046 de semnături dintr-un necesar 1651. Am depășit cu 400 de semnături necesarul. Sper ca acest proiect sa intre pe ordinea de zi a Consiliului Local Mangalia. În trei luni am strâns aceste semnături. Colegii din Constanța, din Mangalia, ne-au susținut pe tot parcursul inițiativei. Meritul este al cetățenilor, care ne-au căutat pentru a semna. Avem o pădure care a fost sistematic defrișată, împărțită și vândută unor entități private. Este ultima șansă de a salva această pădure. În pădurea Comorova s-a reglementat un HCL care reglementează construcții de P+9 și mai mult (…) noi vrem pădure și înțelegem că dezvoltatorii au găsit o mină de aur în această pădure”, a spus Semiran Abdurefi.

“Pădurea Comorova nu trebuie să devină cartierul Comorova. Nu ne permitem să defrișăm ultima pădure costieră din România. Mă bucur foarte tare că cetățenii au semnat”, a spus parlamentarul Vlad Gheorghe.

“Nu îl credem pe primarul actual, Radu Cristian, ca are intenții bune și ca nu se va defrișa. Și înființarea unui parc acolo presupune tăierea de arbori. Cetățenii au devenit coinițiatori ai acestui proiect. Mi-aș dori să fiu și eu prezent în sala Consiliului Local”, a spus Stelian Ion.

În cadrul campaniei „Uniți, salvăm Pădurea Comorova“, organizațiile USR din Constanța și Mangalia adună semnături pentru trecerea acestei păduri din proprietatea privată a municipiului Mangalia, în proprietate publică, și, ulterior, în domeniul silvic.

Inițiativa a fost demarată pe 10 aprilie a.c.

P.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.