USR iese la atac: Primarul Chițac cheltuie 1 milion de euro pe beculețe de sărbători

1
575

Tensiunile dintre USR și PNL la Constanța revin în atenție. Primarul Vergil Chițac este criticat pentru decizia de a aloca 1 milion de euro pentru iluminatul festiv, în loc să direcționeze fonduri către spitale și școli. USR a reproșat edilului și propunerea de introducere a unei noi taxe – cea de întreținere a spațiilor verzi.

“1 MILION de euro cheltuie primarul Chițac anul acesta pentru beculețe de sărbători! Din pix. Pentru că poate. USR solicită anularea urgentă a procedurii acestei achiziții halucinante. Această cheltuială este complet imorală. În condițiile în care spitalele sunt dotate precar. Ținând cont că primăria a primit 4M€ ajutor pentru căldură de la bugetul de stat. Iar până ieri primarul cerea bani de la constănțeni pentru întreținerea spațiilor verzi. Tichia de mărgăritar a primarului Chițac devine nu doar imorală, ci complet iresponsabilă. Ce spunea primarul Chițac anul trecut: “nu cred că putem vorbi de cheltuirea a peste 1 milion de euro pentru decorațiunile de sărbători. Pentru că nu sunt paturi în spitale, nu sunt măști si mănuși suficiente, ne lipsește personalul medical. Este un an în care decesele umbresc viața cotidiană și ne arată câte lipsuri avem. Spitalele, școlile și liceele, terenurile de sport și parcurile ar fi arătat altfel dacă bugetul acestei instituții ar fi avut alte priorități!” Domnule primar, între timp ați rezolvat problemele din spitale, din școli, din întreg orașul?”, au transmis USR-iștii.

Decizia de alocare a sumei record pentru iluminatul festiv vine după ce, cu un an în urmă, primarul spunea că nu sunt bani pentru așa ceva. Lipsa podoabelor de sărbători a fost însă criticată de constănțeni, la acea dată, iar următorul pas a fost ca primăria să apeleze la sponsori – majoritatea dezvoltatori imobiliari. După acest episod, primarul a revenit anul acesta la sentimente mai bune față de pregătirile pentru Crăciun și Anul Nou, dar, din câte se vede, a cam exagerat cu suma alocată, în condițiile în care – așa cum arată și USR – priorități sunt în domeniile sanitar și educație.

Referitor la taxa propusă pentru întreținerea spațiilor verzi, pe pagina de Facebook Constanța Altfel (asociată primarului) a fost postat joi un comentariu jignitor la adresa USR, semn că relațiile dintre primar și USR s-au deteriorat. Ulterior, comentariul a fost șters. Rămâne întrebarea: este aceasta pregătirea pe care Vergil Chițac o face înainte de demersurile de schimbare a viceprimarului Florin Cocargeanu (USR) cu un viceprimar de la PSD? Ar fi logic, dacă tot intră PNL și PSD împreună la guvernare.

A.C.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.