Vaccinarea elevilor și a profesorilor, una din problemele abordate în prima ședință a ISJ Constanța cu directorii de școli

0
404
Inspectoratul Școlar Județean Constanța - ISJ. FOTO Cătălin SCHIPOR

A avut loc prima ședința tehnică din acest an școlar a corpului de inspectori din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța cu directorii unităților de învățământ preuniversitar din județ.


Ședința s-a desfășurat sub coordonarea inspectorului școlar general, prof. Sorin Mihai, în prezența prefectului județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa și cu participarea prof. Petre Floriana, inspector școlar general adjunct și a prof. Loredana Manolache, inspector școlar general adjunct.

Principalele obiective ale întâlnirii au fost organizarea eficientă a activității școlare în contextul Ordinului comun al Ministerului Educației nr. 5196/3.09.2021 și Ministerului Sănătății nr. 1756/3.09.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

În debutul întâlnirii, inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai a precizat importanța deschiderii anului școlar 2021-2022 în condiții de siguranță, cu respectarea prevederilor legislative în vigoare. De asemenea, s-a transmis faptul că, în perioada imediat următoare, se va declanșa o intensă campanie de vaccinare în rândul elevilor și cadrelor didactice. Din acest motiv, este necesar ca responsabilul cu atribuții de coordonare a activităților de prevenire a infecţiei cu SARS-CoV-2 din instituția școlară să păstreze o comunicare eficientă, clară și responsabilă, atât cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța, cât și cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța. În acest sens, până în data de 16.09.2021, se va realiza o primă informare către DSP Constanța referitoare la consimțământul părinților privind vaccinarea elevilor.

În perioada imediat următoare, atât prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, cât și Direcția de Sănătate Publică Constanța și-au exprimat intenția de a efectua vizite/ inspecții tematice în unitățile de învățământ preuniversitar din județ, cu scopul de a constata modul de organizare a activității, precum și eventualele aspecte care necesită îmbunătățire.

Inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, le-a comunicat managerilor școlari importanța solicitării sprijinului administrațiilor locale în vederea asigurării pazei și a protecției în unitățile școlare. S-a făcut apel la dimensionarea activității școlare astfel încât cadrele didactice să fie în permanență în mijlocul elevilor pentru evitarea unor eventuale situații de bullying.

Inspectorul școlar general adjunct, prof. Floriana Petre a atras atenția asupra Ordinului privind modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului educației nr. 4597/2021 pentru aprobare Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.848/6.IX.2021, în vederea pregătirii corespunzătoare a dosarelor de înscriere pentru acest concurs.

La finalul ședinței li s-a comunicat directorilor că Inspectoratul Școlar Județean Constanța intenționează să organizeze periodic astfel de întâlniri on-line, în vederea eficientizării fluxului comunicațional și a reglării în timp real a tuturor situațiilor care vor apărea.

Acest an școlar ne dorim să fie perceput de dumneavoastră ca o activitate în echipă, un sprijin reciproc pentru păstrarea siguranței sanitare și garantarea acesteia în rândul elevilor și al colegilor noștri“ a afirmat Sorin Mihai, inspector școlar general.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.