Vaccinul AstraZeneca oferă o imunitate de mai lungă durată decât alte seruri, susțin cercetătorii

0
115
Vaccinul Oxford-AstraZeneca

Vaccinul AstraZeneca poate oferi o imunitate de durată mai lungă decât alte vaccinuri, au spus oamenii de știință observând că serul a ajutat Marea Britanie să evite ultimul val de Covid cu care se confruntă restul Europei, scrie The Telegraph, citat de Realitatea.

Pascal Soriot, directorul executiv al AstraZeneca, a declarat că decizia de a administra vaccinul Oxford persoanelor în vârstă din Marea Britanie ar putea fi unul dintre motivele pentru care Marea Britanie nu a înregistrat „atât de multe spitalizări în comparație cu Europa”, în ciuda unui număr mare de cazuri, scrie ziare.com.

AstraZeneca se pregătește să dea publicității date care arată că vaccinul său oferă imunitate pe termen lung celulelor T pentru persoanele în vârstă, chiar și după ce numărul anticorpilor scade.

Soriot a spus că imunitatea oferită de celulele T ar putea fi „mai durabilă”. Mai multe țări – inclusiv Franța, Germania, Spania și Belgia – au restricționat vaccinul AstraZeneca la persoanele sub 65 de ani în primele etape ale lansării lor, susținând că nu există suficiente date pentru a demonstra că a funcționat pentru persoanele în vârstă.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.