Vai de ei! Polițiștii Secției 9 Rurale Topraisar, trimiși să acționeze când la Negru Vodă, când în localitățile carantinate

0
2169
Foto Arhivă

Cotidianul Focus Press publica, pe data de 18 noiembrie a.c., un articol prin care scoteam în evidență unele nemulțumiri ale polițiștilor de la Secția 9 Rurală, cu privire la faptul că sunt puși să intervină la apeluri 112 în afara zonei lor de competență. Am solicitat lămuriri la IPJ Constanța, printr-o solicitare, și iată că a venit și răspunsul.

Potrivit unor informații ajunse la urechile noastre, de ceva timp, polițiștii de la Secția 9 Rurală Topraisar au fost puși să intervină la apeluri 112, pe raza orașului Negru Vodă, adică în afara ariei de competență, asta după ce s-au stricat relațiile dintre Poliția Negru Vodă și Poliția de Frontieră cu care făceau echipă bună.

Astfel, de la data de 1 noiembrie, în locul celor de la Frontieră au fost detașați polițiști de la Rurală. De precizat că, așa cum spun și polițiștii nemulțumiți, nu ar fi nici o problemă dacă ar fi puși să patruleze în echipe cu cei de la Negru Vodă. Însă susțin că intervențiile la apelurile 112 în afara zonei lor de competență forțează lucrurile.

Dacă un polițist de la Rurală intervine la o astfel de acțiune sesizată prin 112, iar în timpul acesteia este agresat, ultragiat, el nu poate face demersuri mai departe, pentru că, legal, el nu are ce căuta acolo în acel moment. Practic, el este de vină. Acesta este doar un exemplu”, susțin polițiștii.

Am solicitat conducerii IPJ Constanța, printr-o adresă, să ne precizeze dacă este legală și regulamentară această detașare a polițiștilor de la Rurală la Poliția Orașului Negru Vodă și dacă este regulamentar ca aceștia să intervină la 112. De asemenea, am întrebat și la câte astfel de intervenții au participat în prima jumătate a lunii noiembrie, data formulării solicitării noastre.

Raspunsul IPJ Constanța

Ca și mod de realizare a îndatoririlor de serviciu, lucrătorii de poliție îşi desfăşoară activitatea atât în mod individual, cât şi în colaborare cu personalul din cadrul altor structuri, în echipă/colectiv, promovând exemplul personal, se dedică muncii, respectă personalitatea şi aspiraţiile colegilor, procedurile de lucru şi deciziile manageriale.

Astfel, în perioada 01-17.11.2020, lucrătorii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Mangalia, au acționat în strânsă colaborare cu lucrătorii din cadrul Poliției orașului Negru Vodă, în conformitate cu planul de acțiune organizat la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, ocazie cu care au intervenit cu operativitate, împreună cu aceștia la un număr de 7 apeluri de urgență SNUAU 112, în scopul luării măsurilor legale ce se impun în cazul unor astfel de sesizări”, se arată în răspunsul IPJ.

Altfel spus, ”lasă că merge și așa”, chiar dacă aceste acțiuni nu sunt prevăzute în fișa postului.

De remarcat că, în momentul de față, polițiștii de la Secția 9 Rurală Topraisar au fost trimiși să acționeze în alte localități, precum Agigea și Cumpăna, în contextul carantinei instituite în aceste localități.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.