Val de incidente în județul Constanța: dosar penal la Cernavodă, pentru coruperea alegătorilor

0
2490
Buletine de vot. Foto Alexandra VASILE

Val de incidente pe raza județului Constanța, în ziua alegerilor locale. După incidentele de la Năvodari, Comana, Costinești, iată că și la Cernavodă a intervenit Poliția.


La Cernavodă, ca și la Comana, au intervenit oamenii legii după ce un votant a fost surprins fotografiindu-și, în cabina de vot, buletinele de vot, pentru a demonstra cu ce partid a votat. Din câte se pare, avea promisiunea că va fi recompensat financiar pentru vot.


Și în municipiul Constanța se înregistrează incidente: de la o secție a dispărut o ștampila de votare.

UPDATE: Ce spun reprezentanții IPJ Constanța:

“Astăzi, în jurul orei 08.20, polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au fost sesizați cu privire la faptul că un membru al comisiei din secția de votare nr. 275 ar fi oferit o suma de bani unei persoane care și-a exercitat dreptul de vot. În urma audierilor s-a stabilit faptul că membrul comisiei în cauză ar fi datorat 15 lei unei persoane, cu care s-ar fi întâlnit accidental în incinta secției de votare, moment în care i-ar fi înmânat suma de bani respectivă. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea situației de fapt”.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.