Val de șoferi despistați sub influența băuturilor alcoolice de către polițiștii constănțeni

0
301
Șoferii au fost testați cu etilotestul. FOTO Cătălin SCHIPOR

Începutul lunii iulie a adus cu el și mai multe dosare penale în județul Constanța pentru indivizi care au încălcat prevederile în vigoare ale legislației rutiere. Majoritatea cazurilor au fost de conducere sub influența băuturilor alcoolice, dar a fost depistat și un minor la volanul unei mașini.

La data de 2 iulie, în jurul orei 18.40, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat de 44 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia Nord din Năvodari, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Bărbatul a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

La scurt timp, în jurul orei 21.20, polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia au identificat un bărbat de 43 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Jiului din municipiu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Tot în Medgidia, în jurul orei 21.40, polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia au depistat un bărbat de 48 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Silozului din municipiu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 23.40, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au identificat un bărbat de 31 de ani, care a condus un autoturism, pe raza comunei 23 August, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

După miezul nopții, în data de 3 iulie, în jurul orei 00.10, polițiști din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu au identificat un bărbat de 43 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Crizantemelor din localitatea Lumina, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Tot în Kogălniceanu, în jurul orei 01.30, polițiști din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu au identificat un tânăr de 15 ani, care a condus un autoturism, pe strada Decebal din localitatea Lumina, fără a poseda permis de conducere. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autoturismul i-ar fi fost încredințat de proprietarul mașinii, care se afla pe locul din dreapta și poseda permis de conducere.

În jurul orei 02.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat de 38 ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Bărbatul a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

La Mangalia, în jurul orei 3.00, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au identificat un bărbat de 34 ani, care a condus un autoturism, pe raza comunei Tuzla, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Zece minute mai târziu, oamenii legii au mai identificat un bărbat de 35 ani, care a condus un autoturism, pe raza comunei Tuzla, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbatul figura cu permisul de conducere reținut. Acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.