Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, despre cum se vor face programările după data de 15 martie: Listă de așteptare

0
272

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a oferit detalii de ultimă oră despre cifrele prognozate de autorităţi, dar şi despre modul în care populaţia generală se va putea programa pentru vaccinare începând cu jumătatea acestei luni.

La jumătatea acestei luni vor fi deschise programările şi pentru populaţia generală, românii având posiblitatea să se programeze pe lista de aşteptare a unui centru de vaccinare pe care-l aleg ei.

Am anunțat că, din 15 martie, când va fi disponibilă lista de așteptare, persoanele din etapa a treia, populația generală, vor avea posibilitatea de a se programa pe o listă de așteptare a unui centru de vaccinare. Când vom ocupa locurile disponibile prin persoanele vulnerabile sau care deservesc activitățile esențiale, respectând procentul de 75 – 25%, când rămân locuri în respectivul centru, vom notifica persoanele din etapa a treia care sunt pe lista de așteptare, ca să mergem cu un grad maxim de ocupare a locurilor și să atingem ce ne-am propus – un ritm de 100.000 de persoane vaccinate pe zi, așa încât să fie un obiectiv realist peste 10 milioane de persoane vaccinate în septembrie”, a mai precizat col. dr. Valeriu Gheorghiță.

A. V.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.