Valeriu Stoica, fost președinte PNL: ”Liberalii ar trebui să-l sacrifice pe Florin Cîțu”

0
94
Valeriu Stoica, foto: Dan Albu

Fostul președinte PNL Valeriu Stoica a declarat la Aleph News că liberalii ar trebui să-l sacrifice pe Florin Cîțu, altfel există riscul ca electoratul PNL să se îndrepte spre un USR PLUS aflat în opoziție, potrivit Știripesurse.ro.

Valeriu Stoica a făcut câteva declarații cu privire la ceea ce se întâmplă în acest moment în interiorul PNL, dar și relațiile acestuia cu celelalte formațiuni.

„Am asistat la o dinamitare a coaliției parlamentare. Este o idee dezastruoasă să rămână Cîțu chiar dacă piere lumea. În politică și în viață, cel mai grav este să ignori realitatea, să n-o vezi, sau dacă o vezi să n-o recunoști așa cum este. Când ești orb în fața realității, trăiești într-o lume paralelă, nu mai ai cum să fii eficient în acel moment. Când nu vezi realitatea, eșecul este garantat. A crede că prin disoluția acestei coaliții, alte soluții sunt posibile înseamnă a nega așteptările și speranțele celor care au ales PNL, USR PLUS și UDMR. Înseamnă a înșela așteptările celor care au crezut că acești 4 ani, 2021-2024, vor fi folosiți pentru a moderniza România, pentru a avea o acțiune coerentă în acord cu instituțiile europene, și o acțiunile care să fie eficace, care să aibă rezultate și-n economie, și-n structura politică a țării, și în instituții și în schimbarea modului de a face politică în România (…)”.

„Dacă suntem puși în această alternativă „să rămână Cîțu chiar dacă moare lumea” asta înseamnă că o să murim pentru că nu vedem realitatea. (…) Sper să nu fie gândul că după ce președintele își termină acest al doilea mandat ar trebui să-și garanteze în vreun fel revenirea la conducerea PNL. Toți președinții României nu au mai avut succes în politica internă. O mișcare Putin – Medvedev nu e de conceput într-o democrație constituțională. (…) Eu sper ca Iohannis să nu sacrifice șansa României de dragul unui proiect politic personal. Singura soluție este să se renunțe la Florin Cîțu. Criza politică nu poate fi deblocată decât prin demisia lui Cîțu. Dacă se stă în data de 25 septembrie, PNL va avea un președinte fără credibilitate politică.(…) În firea lucrurilor este ca Florin Cîțu să-și dea demisia. Cu cât trece mai mult timp, cu atât mai multe pagube vor fi pentru PNL și România”.

-„Dacă PNL se aliază cu PSD, PNL va fi marele perdant din 2024. Dacă USR PLUS va fi în opoziție până în 2024, s-ar putea ca alegătorii PNL să se îndrepte spre USR PLUS”.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.