Vali de la centrul de plasament „Ovidiu“ și-a dorit și a reușit: va fi instructor de dansuri grecești

0
736
Vali, alături de premiile sale. FOTO DGASPC Constanța

Foarte timid, foarte politicos, extrem de muncitor și de talentat. Super-puterea lui este că îți poate însenina zilele mohorâte doar printr-o simplă conversație și un zâmbet larg.

El este Vali, pe numele lui adevărat Osman Vârlan. Are 18 ani și se află în sistemul de protecție a copilului de când era micuț. Vali este, de câțiva ani, rezident al Centrului de Plasament „Ovidiu“, unde a întâlnit oameni frumoși care l-au ajutat pe cât s-a putut să își continue visul: dansul și pregătirea lui pentru a ajunge instructor de dans.

„Aici, la centru, m-a descoperit doamna educator Steluța Popa și m-a luat ca membru în echipa ei, în trupa <Divergent>. Unii cântă, alții dansează. Eu dansez latino și grecești. Am participat la foarte multe festivaluri, concursuri și tot felul de evenimente; nu aș putea să spun câte sunt, nici câte medalii, trofee și premii am. Pot să spun că nu am decât premiile I și II. Nu am luat niciodată locul III sau mai puțin“, spune Vali.

În urmă cu doi ani, Vali, spunea că visul acesta de a deveni instructor de dans este departe pentru că are foarte mult de muncă și este extrem de greu să ai propria ta sală. Ei bine, astăzi, visul lui a devenit realitate: începând cu data de 16 martie, va preda cursuri de dansuri grecești.

„Pasiunea mea pentru dans am descoperit-o de când eram la grădiniță și am început cu dansuri populare. Am continuat la Centrul de Plasament <Delfinul>, apoi am venit aici, la Centrul de Plasament <Ovidiu> și am continuat. Dansurile grecești le-am descoperit când am intrat în ansamblul <Astras>, iar dansurile latino le-am descoperit alături de cei de la <Encanto Dance Academy>“, povestește Vali.

De altfel, instructorii celor două școli de dans sunt cei care l-au ajutat cel mai mult în cariera sa de dansator și viitor instructor de dansuri grecești.

Visul său care părea atât de îndepărtat a devenit realitate mai repede decât se aștepta. Dar totul a cerut sacrificii: multe ore de muncă, de antrenamente, chiar și seara când colegii de la Encanto Dance Academy îl lăsau pe Vali singur în sala de dans să se antreneze.

Acum, din 16 martie, va avea proprii lui elevi. Deja are 9 persoane înscrise pe care le va introduce în lumea frumoasă a dansurilor grecești.

Toate informațiile de care aveți nevoie să vă înscrieți se găsesc pe pagina lui de Facebook, „Dansuri a la grec“.

Vali a avut mereu și susținerea colegilor noștri de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța care l-au ajutat să participe la concursuri și să își vadă visul împlinit.

Este foarte prietenos, își pune mereu în valoare măiestria pașilor. Două repetiții nu sunt mereu la fel: vine cu pași noi. Ne învață și pe noi. Noi, ca adulți, am învățat foarte mult de la el, inclusiv să avem grijă la postură, la gesturile pe care le facem“, a spus educatorul Valeria Gârliceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.