Vârsta de pensionare ar putea crește la 70 de ani. Ce spune Raluca Turcan

0
622
sursa foto: Digi24.ro

Ministrul Muncii – Raluca Turcan a declarat că lucrează la un proiect de lege care să dea posibilitatea angajaților de la stat să poată munci până la 70 de ani, dacă doresc, fără să mai fie nevoie să obțină acordul șefului instituției.

Un proiect de lege al Ministerului Muncii ar putea să le prelungească mersul la serviciu pentru încă niște ani. Vârsta de pensionare ar putea crește la 70 de ani pentru o categorie de angajați din România. Declarația ministrului Muncii, Raluca Turcan, lămurește această posibilitate.

„Guvernul pregătește un proiect prin care angajații în sistemul public care își doresc să muncească mai mult să aibă opțiunea de a se pensiona la 70 de ani. Vârsta standard de pensionare rămâne însă 65 de ani. Aceasta este o oportunitate pe care noi o acordăm angajaților din sistemul public. Aceasta este diferența, dacă până acum puteai să faci lucrul acesta de la an la an, cu acordul șefului de instituții, ceea ce era o sursă de abuz, într-o formă sau alta, prin proiectul nostru de lege, în momentul în care ajungi la vârsta de pensionare și optezi să te pensionezi la 70 de ani, contractul tău de muncă merge mai departe”, a declarat Raluca Turcan la un post TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.