Vasile Blaga a fost achitat pentru a doua oară, în dosarul instrumentat de DNA

0
222
Vasile Blaga - sursa foto- DIGI 24

Vasile Blaga a fost achitat, pentru a doua oară, în procesul în care era acuzat de trafic de influenţă. Conform procurorilor, Vasile Blaga ar fi primit 700.000 de euro de la o societate comercială pentru a-şi exercita influenţa, astfel încât respectiva firmă să obţină contracte cu două companii naţionale. Judecătorii au decis încă o dată că aceste fapte nu pot fi reținute în sarcina fostului lider PDL.

Fostul secretar general al PDL Vasile Blaga a fost achitat, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în procesul în care era acuzat de trafic de influenţă. Decizia poate fi atacată cu apel.

”Achită pe inculpatul Blaga Vasile (…) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență în forma de participație a complicității. Constată că inculpatul nu a fost reținut, arestat preventiv sau arestat la domiciliu în prezenta cauză. Ridică măsurile asigurătorii constând în indisponibilizarea prin sechestru a bunurilor imobile aparținând inculpatului Blaga Vasile, măsuri dispuse prin ordonanța nr. 234/P/2016 din data de 25.10.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești și menținute, până la concurența sumei de 700.000 de Euro, prin încheierea din data de 7 mai 2021 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel pentru procuror şi inculpat, în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunțată în ședință publică, azi, 15 noiembrie 2021”, se arată în încheierea de ședință.

Așa cum precizam mai sus, Vasile Blaga a fost achitat pentru a doua oară în acest dosar, prima pronunțare fiind făcută la Tribunalul Bucureşti pe data de 30 octombrie 2017. În acest dosar, Vasile Blaga a fost acuzat de trafic de influenţă în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale a PDL.

Pe data de 28 noiembrie 2016, procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată pe fostul copreşedinte al PNL Vasile Blaga, acuzat că, în perioada 2011-2012, în calitate de secretar general al PDL. ar fi primit în patru rânduri, de la o societate comercială, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul lui Gheorghe Ştefan, la acea vreme vicepreşedinte PDL, ”asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale”, astfel încât firma respectivă să obţină contracte la cele două companii naţionale.

Revenind în prezent, decizia de achitare poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.