Vela: A fost prelungită suspendarea zborurilor comerciale către şi dinspre Spania, începând cu data de 14 aprilie

0
451

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi seara, că a fost prelungită suspendarea zborurilor comerciale către şi dinspre Spania, începând cu data de 14 aprilie.

Am prelungit măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 aprilie. Măsura nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale”, a declarat Marcel Vela, citând din Ordonanţa Militară numărul 8.

El a adăugat că această măsură urmează să se aplice şi dacă în decretul de prelungire a stării de urgenţă se menţine competenţa ministrului Afacerilor Interne în acest domeniu.

“Măsura se aplică şi după durata pentru care este instituită starea de urgenţă prin decretul preşedintelui României 195 din 2020 numai dacă starea de urgenţă pe întreg teritoriul României se prelungeşte şi dacă în decretul de prelungire a stării de urgenţă se menţine competenţa ministrului Afacerilor Interne de a stabili, prin ordonanţă militară, interzicerea graduală a circulaţiei aeriene pe diferite rute”, a precizat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.