Vergil Chițac, mesaj pentru IPS Teodosie după ce acesta a continuat să sfideze regulile sanitare

0
2969
Vergil Chițac, primarul Constanței

Primarul Constanței spune că va avea o discuție serioasă cu ÎPS Teodosie referitor la refuzul acestuia de a renunța la pelerinajul organizat de ziua Sfântului Andrei.

După ce instanța i-a respins cererea de ridicare a interdicției de a se organiza pelerinaj la Mănăstirea Sf. Andrei de hramul acesteia și după ce zeci de enoriași au fost sancționați la o slujbă pe care IPS Teodosie o ținea la o biserică din municipiul Constanța, prelatul a adresat o scrisoare deschisă Guvernului. Însă, Primarul Constanței, Vergil Chițat a precizat la un post de televiziune națională că și Arhiepiscopia trebuie să resprecte regulile.

„Eu am avut o discuție pe tema asta cu Înalt Prea Sfinția Sa și mi-a argumentat că așa cum omul are nevoie de hrană fizică, așa are nevoie și de hrană spirituală. Și că e o parte a drepturilor fundamentale, dreptul la credință. Pe mine, pe de altă parte, toată viața m-a guvernat știința. Eu cred că regulile trebuie respectate în cazul ăsta. Voi avea o discuție foarte serioasă cu IPS Teodosie, fiindcă nu putem să expunem lumea”, a spus primarul.

M.G.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.