Vergil Chițac vorbește despre deficitul din bugetul Primăriei Constanța

1
1198
Vergil Chițac, primarul Constanței

Vergil Chițac, primarul Municipiului Constanța, a susținut, în cursul zilei de vineri, 4 decembrie, o conferință de presă în care a vorbit despre ce a făcut în prima lună la Primarie.

Acesta a precizat că ativitatea sa a fost una destul de intensă mai ales că s-a suprapus și cu pandemia de COVID-19. În această perioadă primarul s-a concentrat pe asigurarea funcționalității aparatului administrativ și a făcut și o analiză a bugetului despre care a specificat că ne confruntăm cu un deficit.

”Exista un deficit major al bugetului orașului. Veniturile proprii pe care le încasăm sunt mai mici decât cheltuielile de funcționare ale orașului. Dacă nu ar veni de la stat cota din TVA care să asigure echilibrarea bugetului nu ne-am descurca. Dacă am fi o societate comercială am intra în faliment. Subvenționăm 100 de milioane de lei la transportul de călători, 60 de milioane gigacaloria, 10 milioane tichetele RESPECT, 2 milioane gunoiul și mai sunt și alte categorii. Doar ce am spus acum înseamnă 178 de milioane de lei dintr-un buget de 500 de milioane de venituri. Situația nu e în regulă. Adică aproximativ 30% din bani se duce numai pe subvenții. Dacă mai adaugam și salariile, mai rămâne o foarte mică parte pentru investiții. Trebuie să facem ceva în acest sens”, a precizat primarul Constanței.

În ceea ce privește bugetul pentru anul viitor, Primarul Constanței a specificat că administrația locală trebuie să se bazeze pe atracția de fonduri europene pentru a dezvolta partea de investiții.

”Este foarte importantă proiecția bugetului pentru anul 2021 pentru că aici o să vedem care sunt prioritățile noastre și sigur că acestea vor fi legate de dezvoltare. Nu vom stopa cheltuielile sociale pentru că sunt necesare. Societatea trebuie să își protejeze cetățenii în felul acesta prin acordare de stimulente sociale. În altă ordine de idei nu putem să amânăm nici dezvoltarea orașului, deși disponibilitatea din buget pentru investiții este destul de mică și atunci mizez foarte mult pe atracția de fonduri europene”, a mai declarat Vergil Chițac.

M.G.

1 COMENTARIU

  1. Reduceti subventiile!
    La transport mi se pare aberant ca persoanele fara venituri sa beneficieze de transport gratuit si alte bazaconii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.