Viceprimarul Cocargeanu vrea să renunţe la sediul SPIT de pe Sulmona. Pe viitor, SPIT se va muta şi din sediul afaceristului Beciu

0
793

Viceprimarul Constanţei, Florin Cocargeanu, vrea să mute Serviciul Public de Taxe şi Impozite din cele două sedii închiriate. Conform acestuia, sunt foarte mulţi bani care se duc în buzunare private, în timp ce administraţia locală are propriile spaţii pe care ar putea să le folosească.

SPIT funcţionează în prezent într-un imobil situat pe strada Sulmona, controlată iniţial de o firmă a lui Ionuţ Barbu (Follow Me) şi preluat ulterior de o firmă a lui Valentin Ionescu, respectiv într-o clădire de pe Tomis, deţinută de SC Eden SRL. Contractele primăriei cu cele două firme se vor încheia la sfârşitul acestui an şi există varianta prelungirii, însă actuala administraţie locală spune că nu mai intenţionează acest lucru.

Eden SRL este firma lui Neculai Beciu, originar din Tulcea. Beciu are, la Constanţa, mai multe proiecte imobiliare în derulare.

Florin Cocargeanu

Pentru cele două spaţii, primăria achită circa 500.000 de euro anual. “Sunt mulţi bani, în condiţiile în care Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, adică regia noastră, a municipalităţii, are sedii. Putem folosi sedii de la RAEDPP, în loc să fim chiriaşii unor societăţi private”, a declarat, pentru Focus Press, Florin Cocargeanu.

Totuşi, lucrurile nu sunt chiar atât de simple. “Trebuie să vedem cum mutăm ce avem în sediul de pe Sulmona, care e mai mic, în cel de pe Tomis. Renunţăm la sediul de pe Sulmona şi mai stăm în cel de pe Tomis până reuşeşte RAEDPP să reabiliteze din sediile pe care le deţine, pentru a muta activitatea SPIT în ele”, a mai precizat Cocargeanu.

Cât despre sediile RAEDPP, Cocargeanu afirma, recent: Desigur, vreme de 20 de ani aceste clădiri au fost lăsate în paragină, iar banii constănțenilor au fost direcționați către interese private în loc să fie investiți în clădirile ce le aparțin de drept, să regenereze urban zone decăzute și să le transorme în nuclee de dezvoltare urbană și nu în ultimul rând să ofere spații generoase pentru desfășurarea activitaților conform necesităților prezente și viitoare. Suntem încrezători că demersurile pe care le întreprindem în acest moment, față de cele menționate mai sus, se vor transforma în economii substațiale la buget pe termen mediu și lung dar și în reabilitări de clădiri demne de un oraș care să-și reconstruiască identitatea. Reducerea orizontului de timp ține de capacitatea tuturor factorilor implicați în înțelegerea interesului general al comunității”.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.