Viceprimarul Costel Aurelian Dumitrașcu, mesaj pentru stăpânii animalelor de companie: “Vreau simplificarea actualelor prevederi, însă cei care nu le respectă vor fi amendați”

0
1450

Viceprimarul Năvodariului, Costel Aurelian Dumitrașcu, vine în sprijinul stăpânilor de patrupede. Oficialul administrației locale vrea simplificarea actualelor prevederi. Însă, năvodărenii care nu le respectă vor fi amendați.

Poliția Locală în acțiune. FOTO Primăria Năvodari

Hotărârea de Consiliu Local privind câinii cu stăpân a fost adoptată în urmă cu 12 ani și necesită modificări. “Consilierii locali de la vremea respectivă, din anul 2008, au considerat ca toți stăpanii câinilor care îi plimbă pe domeniul public al orașului să aibă la ei mătură și făraș în vederea strângerii în urma animalelor de companie. Consider că este de ajuns dacă proprietarii au la ei doar pungi pentru a putea strânge în urma câinilor, tocmai de aceea am în vederea modificarea HCL 207/2008, art. 4 lit. w pct. 6, unde era stipulat că sunt obligați să aibă asupra lor mătură (perie), făraș și pungi pentru ridicarea murdăriilor lăsate de animale pe domeniul public“, a declarat, pentru Focus Press, viceprimarul Costel Aurelian Dumitrașcu.

.

Viceprimarul are în vedere și amenajarea mai multor spații destinate câinilor cu stăpân în actualele parcuri sau în proximitatea acestora. De ce? Pentru ca patrupedele să poată alerga sau să se joace în voie, fără lesă și fără a deranja alte persoane.

Până atunci viceprimarul face apel către năvodăreni să respecte prevederile legale aflate în vigoare și să strângă după animalele lor de companie atunci când sunt pe domeniul public al orașului Năvodari “pentru că ne dorim cu toții să trăim într-un mediu curat și sănătos!”

Facem precizarea că Poliția Locală Năvodari, aflată sub coordonarea viceprimarului Costel Aurelian Dumitrașcu, desfășoară în mod frecvent activități pe linia respectării respectării prevederilor art. 4, lit. w, pct. 6 și 7, din H.C.L. Năvodari nr. 207/2008, conform cărora constituie contravenție următoarele fapte:


“(6) Plimbatul câinilor fără lesă, chiar însoțiți de stăpâni pe străzi, trotuare, alei și parcuri; necurățarea permanentă a murdăriilor lăsate de animalele de companie. Stăpânii animalelor de companie au obligația să aibă asupra lor mătură (perie), făraș și pungi pentru ridicarea murdăriilor lăsate de animale pe domeniul public. (7) Plimbatul animalelor de companie în zonele cu restricție constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoane fizice și de la 1.500 lei la 2.500 lei pentru persoane juridice”.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.