Viceprimarul Florin Cocargeanu anunță că a fost pierdută finanțarea pentru reabilitarea energetică a Colegiului „Mircea cel Bătrân” din Constanța

0
953

Viceprimarul USR Constanța, Florin Cocargeanu, a declarat, marți, 13 februarie, în cadrul unui interviu pentru Focus Press, că a fost pierdută finanțarea europeană pentru reabilitarea energetică a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”. Motivul invocat ar fi că nu a fost primit avizul ISU, după cum a precizat viceprimarul Constanței.

„Doar ce s-a pierdut o finanțare și pentru Colegiul Mircea cel Bătrân. Înțeleg că nu s-a obținut avizul ISU. Acesta este motivul pe care îl știu eu. De ce nu s-a obținut avizul ISU, având în vedere că prima hotărâre de Consiliu Local, privind indicatorii tehnico-economici, referitoare la reabilitarea liceului Mircea, a fost în anul 2018. La cinci ani distanță se pierde o finanțare și urmează să fie prinsă în următorul exercițiu financiar”, a precizat Cocargeanu.

Viceprimarul USR Constanța speră să nu se piardă finanțarea europeană și pentru proiectele ce privesc reabilitarea energetică a liceelor Traian și Decebal. „Eu sper să nu se piardă finanțările pentru liceele Decebal și Traian, care în momentul de față sunt în procedura de licitație și ar trebui finalizate până la sfârșitul anului”, a mai adăugat acesta.

De altfel, directorul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța a spus, recent, că proiectul de reabilitare a unității de învățământ a „căzut”.

„Domnule viceprimar, am o urgență, îngheață copiii în școală, vă rog să țineți cont de acest lucru și să faceți ceva în relația cu Termoficare. A căzut proiectul de reabilitare termică a Colegiului Mircea, nu știu cum ne vom descurca. Sunt în unele săli temperaturi în care nu am cum să-i oblig pe copii să rămână. Agentul termic vine la o valoare mult prea scăzută, ca să facă față clădirii, la volumul interior”, a precizat Vasile Nicoară, în cadrul dezbaterii publice privind accesul liber pe terenurile școlilor, în afara orelor de curs, pe data de 9 februarie a.c.

Valoarea totală a proiectului „Creșterea eficienței energetice a imobilului Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Constanța” este de 19.398.470,14 lei și este cofinanțat din Fondul European Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Petruț IACOB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.