Viceprimarul Ionuț Rusu îi atrage atenția lui Horia Constantinescu: „Anexa cu tarifele pentru parcare nu este pe site-ul Primăriei“

0
2004

Regulamentul parcărilor în municipiul Constanța, în privința căruia reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța s-au tot bâjbâit când a venit vorba de redactarea lui, aruncând vina unul pe altul, și cu care nici consilierii locali municipali nu sunt de acord, a fost supus, la orele prânzului de vineri, 26 februarie a.c., chiar înainte de ședința de Consiliu Local, care este programată la ora 14.30, atenției Comisiei de specialitate nr. 1 (Buget-Finanțe) a C.L. Constanța. Aceasta a acordat aviz negativ proiectului de hotărâre.

Mărul discordiei sunt prețurile, care i-au înfuriat pe constănțeni și nu numai: 7 lei pe oră, plus TVA, iar a treia oră 15 lei, plus TVA, suma fiind enormă, susțin constănțenii. În plus, municipiul a fost împărțit pe trei zone, iar în Zona 1 prețul parcărilor par să „bubuie“.

Horia Constantinescu susține că prețul parcărilor a fost gândit în concordanță cu costul amenajării locurilor de parcare, la sol și subterane, care se încadrează între 2.000 și 2.500 de lei, fără T.V.A., fiind luate în calcul întreținerea pentru salubrizare, iluminat.

Viceprimarul Ionuț Rusu a luat cuvântul în ședința on-line a Comisiei de specialitate nr. 1 și i-a spus directorului executiv al Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, Horia Constantinescu, că prețurile nu au fost publicate pe site-ul Primăriei Constanța spre dezbatere publică.

„Studiul de care spuneați dumneavoastră nu este atașat la proiectul de hotărâre și, doi la mână, prețurile care au devenit mărul discordiei în ultimele zile, nu sunt urcate pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța, pentru a fi supuse dezbaterii publice“, a spus Rusu.

În replică, Horia Constantinescu a declarat că taxele de parcare au fost prezentate pe site-ul Primăriei în urmă cu câteva minute:

„Au fost urcate acum anexele în forma finală asupra prețurilor și nu vreau să ne justificăm, dar au tot fost într-o dezbatere, în alte forme, și de aceea abia acum a fost urcată forma finală“.

Ionuț Rusu, cu iz ironic a spus: „Nu mișcați, nu respirați“, în timp ce căuta pe site-ul Primăriei:

„Deci țin să vă spun că nu este nimic pe site-ul Primăriei referitor la prețurile parcărilor“.

În speță, Horia Constantinescu s-a scuzat, spunând că le-a trimis dis-de dimineață, pentru a fi prezentate pe site.

Zonele de parcare din municipiul Constanța și tarifele pot fi consultate AICI.

Reamintim că primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, nu dorește să retragă acest proiect de pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Consiliului Local de vineri, 26 februarie a.c., ora 14.30.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.