VIDEO. A apărut un alt mod de operare pentru obținerea unui Certificat verde fals

0
128

Ministerul Afacerilor Interne atrage atenția asupra unui nou mod de operare apărut pentru obținerea unui Certificatul verde fals. Unii medici de familie ar falsifica rezultatele testărilor COVID-19 pentru anumiți pacienți, atestând în mod nereal că sunt infectați cu SARS-CoV-2. Astfel, pacienții ar obține certificatul, deși în realitate nu au fost bolnavi.

În ultimele șapte zile au fost efectuate 7.924 de controale de către polițiști, care au vizat modul în care sunt respectate măsurile anti-COVID. Oamenii legii au aplicat amenzi de peste 4,2 milioane de lei:

  • pentru nepurtarea măștii de protecție – 17.237 de sancțiuni;
  • pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea – 2.549 de sancțiuni;
  • pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea – 306 sancțiuni.

De asemenea, au fost întocmite 40 de dosare penale, dintre care 16 pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog.

„Vaccinarea la chiuvetă“: peste 400 de dosare penale

Îna acest moment, polițiștii au în lucru peste 400 de dosare penale privind posibile fraude în procesul de eliberare a aproximativ 1.330 de certificate sau adeverințe de vaccinare. În aceste dosare sunt cercetate 1.069 de persoane, a mai precizat reprezentantul MAI.

În ultima săptămână au fost tocmite 22 de dosare penale pentru „vaccinarea la chiuvetă“, în care sunt cercetate 26 de persoane.

Un alt mod de operare pentru obținerea unui Certificat verde fals

Monica Dajbog a anunțat și că există indicii că ar fi apărut un nou mod de operare pentru obținerea ilegală a Certificatului verde COVID.

Medicii de familie au primit gratuit, de la Ministerul Sănătății, teste rapide pentru depistarea COVID-19, iar unii dintre ei ar falsifica rezultatele testărilor unor pacienți, atestând în mod nereal că aceștia sunt infectați cu SARS-CoV-2. Astfel, ei beneficiază de concedii medicale plătite de 14 zile și obțin Certificatul verde, deși în realitate nu au fost infectați.

Purtătorul de cuvânt MAI a precizat că au fost demarate controale la direcțiile de sănătate publică, pentru identificarea unor astfel de situații.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.