VIDEO! A fost deschis dosar penal la Parchetul Curții de Apel, după sesizarea privind poluarea din Portul Constanța

0
193

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Constanța au deschis dosar de cercetre penală în cazul poluării de miercuri după-amiază, din Portul Constanța.

În urma seszării noastre, comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța, împreună cu cei de la ABADL și polițiștii de frontieră s-au deplasat în Dana 94, acolo unde s-a constatat o poluare provenită de la o barjă încărcată cu cărbune energetic, situație care ne-a fost adusă la cunoștință de un cititor, împreună cu imagini. Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu, a fost informată Căpitănia Portului Constața și se fac cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul PCA Constanța sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “deversare de substanțe poluante de pe o navă în apele maritime interioare sau acvatoriile porturilor”, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 17 din 7 august 1990, privind regimul juridic al apelor maritime interioare, al mării teritoriale, al zonei contigue și al zonei economice exclusive ale României.

De precizat că în cauză s-au prelevat probe de apa din acvatoriul portuar urmând ca acestea să fie analizate într-un laborator.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.