VIDEO. UPDATE. A fost vaccinat anti-COVID primul român!

0
512
vacinare

Primul român care a fost vaccinat împotriva COVID-19 este o asistentă medicală de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof.Dr. Matei Balș“ din București. În data de 27 februarie a.c., ea a preluat primul pacient din țara noastră infectat cu virusul SARS-CoV-2.

În această dimineață, la ora 09.00, a început campania de vaccinare împotriva COVID-19, în România. Mai întâi la , apoi în celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta cu COVID-19.

Prima persoană care a fost vaccinată la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof.Dr. Matei Balș“ a fost Mihaela Anghel. Ea este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

„Cred că a fost cea mai mare emoție pe care am trăit-o, mă simt foarte privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Nu am întrebat nici măcar o secundă de ce am fost eu aleasă, pur și simplu am spus da și am ajuns aici. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut până acum. Urmează să primesc următoarea doză în următoarele 21 de zile. Nu am stat deloc pe gânduri, când am auzit că vine vaccinul m-am gândit să mă vaccinez, pentru că nu vreau să-i îmbolnăvesc pe cei dragi și nici eu“, a declarat Mihaela Anghel, după vaccinare.

Pentru cei care sunt sceptici și încă nu vor să se vaccineze, asistenta medicală de la „Prof.Dr. Matei Balș“ a transmis următorul mesaj:

„Să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze și să scăpăm de greutatea asta care ne apasă pe toți și să nu mai aștepte ei sau cei dragi să se îmbolnăvească pentru a înțelege că există această boală“, a spus Mihaela Anghel.

Potrivit datelor furnizate de Comitetul național de coordonare a activităților privind vacccinarea împotriva COVID-19, vaccinul a fost distribuit astfel duminică, de la primele ore după miezul nopții:

1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase – 100 de doze

2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș“ – 600 de doze

3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Dr. Victor Babeș“ – 530 de doze

4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca – 375 doze

5. Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța – 170 doze

6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș“, Craiova- 90 doze

7. Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase – 260 doze

8. Maramureș – Baia Mare- Spitalul de Urgență – 210 doze

9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava – 250 doze

10. Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeș“, Timișoara – 450 doze.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.