VIDEO. A început Etapa I de vaccinare anti-COVID-19 în județul Constanța

0
385

În județul Constanța a început Etapa I de vaccinare anti-COVID-19, luni, 4 ianuarie a.c., mai precis cei ce se luptă cu acest virus din prima linie, personalul medical.

Precizăm că în județul Constanța vor exista șase centre pentru vaccinarea personalului medical: Spitalul Municipal Mangalia , Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord, Spitalul Municipal Medgidia și Spitalul Militar de Urgență “Al.Gafencu” SMMIT.

În prima zi se vor distribui 975 de doze: Spitalul Municipal Mangalia 150, Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța 200, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia 100, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord 245, Spitalul Municipal Medgidia 80 și Spitalul Militar de Urgență “Al.Gafencu” SMMIT 200.

Managerul Spitalului Clinic Județean Constanța, Ioan Tofolean a declarat faptul că doar jumătate din personalul medical a decis sa se vaccineze: ”În proporție de 50% din personalul medical a decis să se vaccineze, dar cred că acest lucru s-a întâmplat pentru că această campanie a fost destul de agresivă. Până la acest moment, de la debutul pandemiei 300 de persoane din personalul medical s-a infectat cu virusul Sars-Cov-2”.

L.M. , M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.