VIDEO Accident rutier evitat în ultima clipă de către un șofer al CT BUS

2
20057

Prezența de spirit a unui conducător auto al CT BUS a dus la evitarea unui accident cu urmări ce puteau fi foarte grave pentru pasagerii pe care îi transporta. Acesta a reușit să frâneze în ultimul moment, atunci când un autoturism i-a tăiat fața, pentru a intra în parcarea Spitalului Județean Constanța.

Pe Bulevardul Tomis, un conducător auto a tăiat fața autobuzului care circula pe banda destinată mijlocului de transport în comun dinspre Capela Militară către Capitol. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale autobuzului se poate vedea cum șoferul autoturismului a semnalizat în ultima clipă intenția de a intra în parcarea Spitalului Județean Constanța, efectuând totodată și manevra, chiar prin fața autobuzului. Conducătorul auto al acestuia a apucat să frâneze și să evite în ultima clipă impactul. În schimb, frânarea bruscă i-a luat prin surprindere pe pasageri, iar în urma frânării bruște, o femeie s-a dezechilibrat și a căzut pe culoar, oprindu-se în ușa cabinei șoferului

Potrivit reprezentanților CT BUS, în anul 2020, din 278 de evenimente rutiere în care au fost implicate mijloacele de transport în comun, doar 61 s-au petrecut din vina conducătorilor auto CT BUS.
„Vă rog să respectați regulile de circulație și să acordați prioritate autobuzelor publice! Ce vă recomand când vă deplasați cu mașina personală:

  • Evitați manevrele riscante – „din scurt”, atunci când autoturismul pe care îl conduceți se află în apropierea unui autobuz;
  • Acordați prioritate autobuzelor care ies din alevolele special amenajate;
  • Păstrați distanța de siguranță.
  • O notă importantă pentru călători: pe tot parcursul deplasării cu autobuzul, țineți-vă de bare!“ a transmis Bogdan Niță, directorul CT BUS.

C.S.

2 COMENTARII

  1. Soferul a semnalizat din timp si a facut manevra regulamntar. Soferul CT bus conducea cu viteaza, pentru un vehicul ce transporta oameni . Sa nu fim superficiali, nu este prima data cand iti spargi capil in mijloacele de transport din cauza condusului cu viteza si a franarilor bruste.

  2. Bulevardul Tomis reprezinta un mister pentru primatele constantene. In fiecare zi vad cel putin unul care sa mearga nestingherit pe contra-sens si cel putin unul care urca pe tomis pe banda de bus. La fel, in intersectie la emag intotdeauna cineva va vrea sa mearga inainte de pe banda de OBLIGATORIU stanga, punand astfel in pericol pe ceilalti. Nici pe Mircea nu e mai bine, la intersectia cu Ratiu unde SINGURA banda de mers inainte a ramas banda 1. Cu toate astea primatele merg inainte si de pe 2 si chiar de pe 3, ba chiar te si claxoneaza si te forteaza pe tine care mergi regulamentar. Constanta a ajuns o jungla in materie de trafic. Iar avand in vedere lipsa totala de implicare a autoritatilor, va fi din ce in ce mai rau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.