VIDEO. Acțiuni preventive ale polițiștilor, în mijloacele de transport public

0
340

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu sprijinul polițiștilor locali, au derulat o acțiune de informare și verificare, în autobuzele care transportă elevi către unitățile școlare, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Astfel, joi, 22 octombrie, începând cu ora 07.00, polițiștii constănțeni au derulat o acțiune de prevenire a răspândirii noului coronavirus în mijloacele de transport în comun, care se deplasează către unitățile școlare din municipiul Constanța.

În acest context, polițiști ai Biroului Siguranță Școlară și Biroului Rutier Constanţa, împreună cu celelalte organe abilitate de control, au verificat dacă măștile de protecție fizică sunt purtate corespunzător, atât de către conducătorii auto, precum și de către elevi, și dacă este respectată distanța minimă de siguranță între călători.  

Rolul acestor activităţi nu este acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica elevilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Toți cetățenii trebuie să conştientizeze că viaţa şi sănătatea sunt cele mai importante!

În acțiuni au fost angrenați și lucrători din cadrul  serviciului public de transport local de persoane.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.