VIDEO aerian din Beirut: surprinde dezastrul exploziei

0
1542


sursa video: Mediafax

Un videoclip aerian surprinde impactul devastator al exploziei care a lăsat zeci de morți și mii de răniți în capitala libaneză. Scara completă a exploziei este încă resimțită, deoarece eforturile de salvare au continuat dimineața, după ce explozia a aplatizat o mare parte din portul orașului, scrie The Guardian.

O explozie masivă a zguduit orașul Beirut, capitala Libanului, marți, 4 august a.c., în contextul în care se așteaptă verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri în 2005. Cel puțin 100 de oameni au murit și 4.000 au fost răniți. Libanul a decretat trei zile de doliu național începând de miercuri, 5 august a.c., notează Digi24.ro

Mai multe țări trimit acum lucrători de urgență și personal medical pentru a ajuta Libanul să se recupereze de la dezastru. Franța spune că trimite două avioane cu zeci de lucrători de urgență, o unitate medicală mobilă și 15 tone de ajutor.

Biroul președintelui francez Emmanuel Macron spune că ajutorul ar trebui să permită tratarea a aproximativ 500 de victime. Păstrătorii francezi aflați în Liban, un fost protectorat francez, ajută de la explozii, a declarat biroul Macron. Jordan spune că un spital militar de câmp, inclusiv tot personalul necesar, va fi expediat, potrivit Curții Regale, în timp ce Egiptul a deschis un spital de câmp în Beirut pentru a primi răniții.

Ministrul Cehului de Interne, Jan Hamacek, spune că Libanul a acceptat o ofertă de a trimite o echipă de 37 de salvatori cu câini sniffer la Beirut. De asemenea, Danemarca spune că este pregătită să ofere asistență umanitară Libanului, iar Grecia spune că este pregătită să ajute autoritățile libaneze cu toate mijloacele la dispoziție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.