VIDEO. Anchetă în derulare după tragedia de la Spitalul „Victor Babeș“

0
206

Premierul Florin Cîțu și șeful D.S.U., Raed Arafat, fac declarații, în acest moment, în urma tragediei de la Spitalul „Victor Babeș“ din Capitală. Trei bolnavi de COVID-19 și-au pierdut viața în unitatea mobilă ATI din curtea unității medicale.

Ministerul Sănătații a anunțat, luni după-amiază, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă operată tehnic de Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale „Victor Babeș“, deoarece instalația de oxigen a acesteia s-a defectat.

„Din ce știm până acum a fost un accident, dar a început și anchetă. I-am cerut ministrului de Interne ca ancheta să fie cât mai rapidă și transparentă pentru că vinovații trebuie să răspundă. (…) Presiunea pe spitale, pe secțiile ATI e foarte mare. Trebuie cu toții să ajutăm și campania de vaccinare este soluția“, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu luni seară, 12.04.2021.

Potrivit primelor informații, șase ventilatoare ale instalației de oxigen au intrat în suprasaturație și s-au oprit. Medicii au început să ventileze manual pacienții, dar trei dintre ei au decedat, iar cinci au fost transferați în alte spitale.

„Presiunea nu trebuie să fie lăsată să urce în jur la 5,8 maximum. Azi, la un anumit moment, presiunea a crescut peste 6. Cum? De ce? Asta face obiectul anchetei. Ventilatoarele care sunt de fabricație americană, când se depășește 6 bari, intră în sistem de autoprotecție și se opresc. Asta se pare că s-a întâmplat azi, când ventilatoarele s-au oprit toate. (…) Colegii au lucrat imediat să remedieze situația și să ventileze pacienții. Unii pacienți deși au fost luați pe ventilație manuală, au intrat în stop. Cinci pacienți au fost transferați. (…) La acest moment este o anchetă a Poliției Capitalei care va stabili ce s-a întâmplat“, a precizat și secretarul de stat Raed Arafat.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.