VIDEO. Aproximativ 20 de pakistanezi și afgani încercau să ajungă în Ungaria ascunși în TIR-uri

0
242

Poliţiştii de frontieră au depistat 18 de cetăţeni din Pakistan şi Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare încărcate cu diverse mărfuri.

În data de 15.01.2021, în jurul orei 10.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak s-a prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 51 de ani, care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, hrană pentru câini pe ruta Bulgaria – Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane: doi cetățeni din Pakistan şi patru cetăţeni din Afganistan, adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani. Toţi şase sunt solicitanţi de azil în România.

În aceeaşi zi, la acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un alt cetăţean bulgar, în vârstă de 62 de ani, care conducea un ansamblu rutier înmatriculat Bulgaria. Acesta transporta băuturi alcoolice pe ruta Grecia – Germania.

În urma analizei de risc specifice, oamenii legii au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane, toţi cetățeni din Afganistan: trei minori, cu vârste de 15 şi 16 ani, şi trei adulţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani, solicitanţi de azil în România.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră arădeni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferii celor două automarfare, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei doisprezece cetățeni străini, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

În data de 15.01.2021, în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, s-a prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta ţevi metalice pe ruta Bulgaria – Polonia.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au descoperit, în urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul compartimentului marfă, şase cetăţeni din Afganistan: un adult, în vârstă de 23 de ani, și cinci minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

În cauză, oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii străini, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.