VIDEO. Aproximativ zece jandarmi au intervenit pentru reținerea unui bărbat care nu purtase mască

0
272

Un bărbat care nu a purtat mască de protecţie în timpul unui protest în fața Palatului Parlamentului a fost urmărit de doi jandarmi, după ce a plecat de la miting, pentru a fi amendat.

Sâmbătă după-amiază, 20 februarie a.c., a avut loc un nou protest în fața Palatului Parlamentului. Participanții au scandat împotriva purtării obligatorie a măștii în spații deschise. Deoarece o consideră o măsură ilegală, majoritatea celor prezenți nu au purtat mască de protecție.

După ce a plecat de la miting, un bărbat a fost urmărit de doi jandarmi, pentru a fi amendat pe baza filmărilor realizate de către militari. El s-a recomandat a fi ofiţer în rezervă al Armatei Române.

Acesta a refuzat să se legitimeze și să se oprească, așa că jandarmii l-au imobilizat cu forța. Imediat au apărut alți aproximativ zece militari cu o dubă, în care a fost urcat bărbatul încătușat.

„Conducerea unităţii a dispus verificarea modului de acţiune al jandarmilor şi respectarea procedurilor. În urma refuzului repetat al persoanei de a prezenta datele necesare în vederea legitimării şi de a respecta recomandările făcute cu privire la portul măştii sanitare de protecţie pe timpul unei adunări publice, jandarmii care asigurau măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestaţia respectivă au condus persoana la secţia de poliţie, pentru a fi identificată şi sancţionată contravenţional.

Bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară şi refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, şi Legii 61/1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice“, a transmis Jandarmeria Capitalei printr-un comunicat.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.