VIDEO. Au început cursurile cu prezența fizică a 99,7% dintre elevi

0
88
Elevilor li se măsoară temperatura - Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Educaţiei a declarat că 99,7% dintre cei aproximativ 3 milioane de elevi şi preşcolari pot începe şcoala cu prezenţă fizică.

„Astăzi (13.09.2021) pot începe şcoala cu prezenţă fizică 99,7% dintre cei aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari. Este un lucru extrem de important, demonstrează înţelegerea importanţei şcolii dar, în acelaşi timp, trebuie să dovedim responsabilitate şi determinare pentru a asigura în şcoli acea protecţie sanitară care să ne poată permite să ţinem şcolile deschise o perioadă cât mai lungă, în aşa fel încât să nu mai avem acele pierderi pe care le-am înregistrat pe parcursul perioadei de criză sanitară“, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, la ceremonia de deschidere a noului an şcolar de la Liceul Tehnologic „Carol I“ din comuna Valea Doftanei.

El a amintit cu satisfacție și că personalul din învăţământ este vaccinat în proporţie de 61% și reprezintă cea mai numeroasă categorie socio-profesională vaccinată. În plus, 15% dintre elevi sunt, de asemenea, vaccinați.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.