GALERIE FOTO. AUDIO-VIDEO. Scandal la Palatul Copiilor: președinții secțiilor de votare nu mai au răbdare, tremură în frig de câteva ore!

0
965

După ce s-au numărat buletinele, președinții fiecărei secții de votare au mers și au predat, în toiul nopții, cu sacii cu voturi la primării. Dimineață le-au preluat și au mers la Palatul Copiilor, pentru a le preda reprezentanților Biroului Electoral Județean. Însă, mulți așteaptă de câteva ore, în frig, doar două persoane primind sacii cu voturi, nemaiexistând nici formulare de predare.

A început scandalul la Palatul Copiilor! Mai mulți președinți ai secțiilor de votare din județ și locțiitorii lor nu mai pot rezista în frig, așteptând să predea sacii cu buletinele de vot reprezentanților Biroului Electoral Județean. Doar două persoane primesc materialele folosite în secțiile de vot, așa că timpii de așteptare sunt mari. În plus, totul s-a oprit de ceva timp, deoarece nu mai sunt formulare de predare și se așteaptă sosirea lor de la Prefectură.

Spiritele s-au încins și mai mulți reprezentanți ai birourilor electorale din secțiile de votare din județul Constanța au început să vocifereze, nervii fiind întinși la maximum, din cauza așteptării în frig. Aceștia se plimbă cu sacii cu buletinele încă de dimineață, din localitățile unde au fost desemnați ca președinți ai secțiilor de votare la Instituția Prefectului – Județului Constanța, unde au predat procesele-verbale de numărare a voturilor, iar apoi la Palatul Copiilor, unde așteaptă nerăbdători să îi predea.

La Prefectură operatorii de calculator au predat tabletele, deși inițial fuseseră anunțați că au la dispoziție cinci zile pentru asta. Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, s-a răzgândit, însă, și toți operatorii din tot județul trebuie să le predea astăzi, 07.12.2020. Apoi au însoţit preşedinţii secţiilor de votare la Palatul Copiilor pentru a preda buletinele de vot şi celelalte materiale.

La Palatul Copiilor au ajuns și două dube cu jandarmi, care încearcă să calmeze spiritele.

„La un moment dat, s-au terminat formularele de predare. Oamenii și-au pierdut răbdarea, iar jandarmul care era la obiectiv a solicitat un echipaj I.J.J. în scop preventiv. Până să ajungă echipajul, un angajat al Prefecturii a ajuns la Palatul Copiilor cu formulare de predare suplimentare. Din informațiile pe care le avem din teren, situația s-a aplanat, iar acum nu mai sunt probleme“, ne-au declarat reprezenții Prefecturii Constanța.

UPDATE: Abia în jurul orei 16.30 a revenit totul la normal. Au fost aduse formularele de predare și președinții secțior de votare au continuați să predea sacii cu buletinele de vot.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.