VIDEO Calea ferată din zona Poarta 6, înghițită de bălării

0
73

În municipiul Constanța, una dintre problemele de sezon o reprezintă iarba crescută în exces, multe din zonele orașului fiind practic înghițite de vegetație. Constănțenii sunt nemulțumiți de această situație, deseori putând fi văzuți șerpi sau șobolani ieșind din acestea. Pe lângă spațiile verzi ale municipalității și cele aparținând CFR-ului s-au transformat în adevărate zone sălbatice.

Traversarea unei căi ferate prin locuri nepermise reprezintă un pericol în sine, unui mecanic de locomotivă fiindu-i aproape imposibil să frâneze în siguranță atunci când vede persoane care îi trec calea.

Un exemplu în acest sens, în apropierea cartierului Poarta 6, pentru că, deși există deja o pasarela din metal ce leagă acest cartier de zona Cartierului 4-5, de foarte multe ori cetățenii nu aleg această variantă, ci preferă să traverseze linii de cale ferată.

Din nefericire acest obicei, comod din punctul lor de vedere a condus de-a lungul timpului la grave accidente feroviare mortale, cel mai recent incident a avut loc în luna aprilie a anului curent în apropierea Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”, un bărbat de 75 de ani fiind lovit de tren, iar în ciuda manevrelor de resuscitare, acesta a fost declarat decedat.

În această perioadă, întreaga zonă a căii ferate a fost și ea invadată de vegetație. Astfel, pericolul a crescut, conductorii de locomotive având o vizibilitate redusă în cazul unor eventuale persoane sau obstacole pe calea ferată. Mai periculos este și pentru cei ce se aventurează să treacă peste calea ferată.

Contactat de Focus Press, directorul Compania Căilor Ferate Române (CFR) Constanța Dorin Maer a declarat că foarte curând iarba din acea zonă, precum și alte zone din oraș va fi cosită:

”Vom demara foarte curând o campanie de înfrumusețare a zonelor, mă refer la tăierea ierbii crescute în exces, atât în zona Poarta 6, Caraiman, dar și la nivelul județului Constanța. Precizez că până acum ne-am ocupat de zona Portului Constanța, unde a fost tăiată iarba din apropierea căilor ferate.”

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.