VIDEO. Cartierul Km. 4-5: pubele pentru gunoi care dau pe afară, scormonite de oamenii străzii

0
1155

Într-un cartier al municipiului Constanța, aglomerat, cu străzi înguste și ticsit de mașini, blocuri, spații comerciale, lipsesc cu desăvârșire… pubelele de gunoi sau sunt insuficiente.

Vorbim despre cartierul Km. 4-5, un cartier în care blocurile stau lipite unele de altele, o zonă extrem de tranzitată zilnic de sute de persoane deoarece acolo este amplasată o piață agro-alimentară și mai multe magazine alimentare ori textile.

Însă fix pe strada Liliacului, colț cu strada Nicolae Grindeanu dăm de un peisaj de toată ”frumusețea”, într-un mod nefericit spunem asta pentru că, în colțul amenajat a fi spațiul unde sunt așezate pubelele pentru gunoi, de fapt dăm nas în nas cu saci de gunoi aruncați la întâmplare și un miros pestilenţial.

Deplasați la fața locului, reporterii Focus Press au stat de vorbă cu câțiva locatari, care au spus că vara mirosul este extrem de ”greu”, iar țiganii sunt cei care scormonesc prin gunoaie și lasă dezastru în urmă.

”Noi am pus plasa aceasta pe gardul despărțitor, ca să nu ne intre mizeria, gunoiul pe spațiul verde din fața blocului. Ce vedeți acum este nimic, se poate și mai rău”, a spus o locatară.

Cert este că aceștia se plâng de numărul insuficient de pubele pentru că sunt foarte multe blocuri în zonă și evident mult mai mult gunoi menajer decât poate să încapă în locul amenajat.

”Da, este bine că au adus pubelele pentru că, acum câțiva ani nu era nimic decât locul acesta la vedere unde se aruncau sacii de gunoi și oamenii străzii își făceau, ca și acum, veacul pe aici, dar tot nu ajung”, s-a mai plâns o locatară.

În imagini se vede clar cum oamenii își aruncă sacii cu gunoi la pe lângă pubele pentru că, efectiv nu mai au loc. Chiar în timp ce reporterii Focus Press se aflau la faţa locului, un om al străzii căuta în gunoi.

Cartierul KM 4-5, un cartier tradițional al Constanței, pare unul îmbătrânit și mohorât și neîngrijit.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.