VIDEO. Câți locuitori are municipiul Constanța, conform noului recensământ

4
9984

În cursul zilei de joi, 18 mai, a.c., în Sala „Remus Opreanu“, are loc ședința Colegiului Prefectural, în care Direcția Județeană de Statistică Constanța va prezenta analiza rezultatelor provizorii ale Recensământului populației și al locuințelor din România în anul 2021, pentru județul Constanța, iar Casa de Asigurări de Sănătate Constanța va prezenta programul de extindere a pachetului minimal de servicii care se acordă în asistența medicală primară.

Au fost publicate primele date provizorii. Astfel, în luna ianuarie au fost publicate 15 tabele cu recensământul populației la nivel de județ. Populația județului a fost de 655.997 de persoane. Fața de recensământul trecut este înregistrată o scădere cu 6%. Cele mai multe sunt femei și trăiesc în mediul urban. Vârsta medie a populație este de 42,2 ani, față de 40 de ani la recensământul trecut. Cu toate acestea județul Constanța este cel mai tânăr județ”, a spus Monica Constantin, directorul Direcției de Statistică.

Directorul instituției a spus, totodată, și numărul locuitorilor din municipiul Constanța: 263.707.

„În ultimii 10 ani majoritatea județelor au scăzut ca populatie. Cele mai mari scăderi se înregistrează în Constanța, Medgidia și Cernavodă”, a mai adăugat Monica Constantin.

M.G.

4 COMENTARII

  1. Într-o generație populația orașului Constanța se va dubla .Boierii dobrogeni fac aceiași greșală pe care au făcut-o boierii moldoveni și munteni in urma cu sute de ani.Orasul este plin de indochinezi.Multi intenționează să-și aducă familiile în România.Acestia se înmulțesc precum câinii iar două decenii în Constanța jumătate vor fi romani restul asiatici.Orban al Ungariei are dreptate popoarele mici trebuie să-și păstreze ființă națională iar numărul celor care nu au loc în țara lor sa fie controlat.Vorba lui Trump sunt de acord sa primim norvegieni,danezi ,nu ciuciunghezi.

  2. In ritmul in care constănțenii migrează către orașe și tari dezvoltate, orașul și implicit judetul Constanța vor fi locuite doar trei luni pe an și alea doar in weekend. Mulțumiri investitorilor care au știut să atragă forță de muncă din Asia in loc sa ofere un salariu de 5000 de lei și să i păstreze pe ai noștri care sunt mult calificați și mult mai curați și doar se plâng că nu au forța de muncă în țară. Cu un salariu de 2000 de lei ei vor sclavi și prosti fara aptitudini , mă întreb dacă familiile lor ar putea supraviețui cu 2000 de lei . Slaba implicare a patronatului din turism și orice alt domeniu duce la o a treia colonizare a Dobrogei după imperiul roman și cel otoman. Succes administrației locale în desfășurarea lucrărilor interminabile.

  3. s-a construit in draci, fara cap si bun gust, tinerii fug unde vad cu ochii!
    Coruptia, pesedismul, clanurile venite dupa primul razboi, au reusit sa distruga cel mai frumos oras de la Marea Neagra.
    Nu slavesc perioada dimaintea lui ’89 dar cum arata acum Constanta si Mamaia, asa arata mahalalele sud-americane!
    Si la urmatoarele alegeri veti alege tot unul pus de ei iar distrugerea va fi totala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.