VIDEO. Cazul ofițerului din Jandarmeria Galați care a amenințat un polițist în trafic, la Parchetul Militar Iași

0
596

În seara de Crăciun, un polițist ce executa controale de rutină pe o stradă din centrul Tecuciului a fost amenințat de către unul din pasagerii dintr-o mașină trasă pe dreapta. Acesta s-a recomandat ca ofițer superior de Jandarmerie și și-a amenințat colegul de minister că va avea grijă specială de el la următoarea misiune pe care o va coordona.

Un echipaj al Poliției Rutiere a tras pe dreapta o mașină, în seara de Crăciun, în localitatea Tecuci, din județul Galați. La volan se afla o femeie, iar în dreapta sa un bărbat, care consumase băuturi alcoolice, cel mai probabil. Deoarece femeia nu avea actele asupra sa, oamenii legii i-au dat doar un avertisment scris, dar lucrurile au degenerat imediat. Pasagerul din dreapta, care s-a recomandat drept ofițer superior în Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați, s-a folosit de funcție și de amenințări, în speranța că mai tânărul său coleg de minister nu va scrie procesul-verbal.

Jandarm: Băi băieți, voi sunteți sănătoși la cap? Sunt Aloo! Băi, sunt ofițer superior, sunteți nebuni la cap?

Polițist: Și ce dacă sunteți ofițer superior?

Jandarm: Băi, băiatule, du-te la mașină! Și lasă-mă în pace!

Polițist: De ce să mă duc la mașină? Este colegul meu, vă rog să luați mâna de pe noi!

Polițist: Alo! Ușor, ușor! Ce dacă sunteți ofițer?

Jandarm: Sunt ofițer superior. Să te comporți ca atare.

Polițist: Și ce dacă sunteți ofițer superior? Nu ridicați tonul și nu ne atingeți, da? Chiar dacă sunteți ofițer?“

Totul s-a terminat cu o amenințare din partea jandarmului, care i-a promis polițistului că va avea grijă de el: „La următoarea misiune, când voi coordona toate activitățile, voi avea grijă specială de tine“.

Cazul, cercetat de jandarmii gălățeni și transferat la Iași

În urma apariției în mediul on-line a imaginilor înregistrate în timpul conflictului, pe pagina Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați a demarat o anchetă internă, menționând că militarul respectiv nu este ofițer încadrat într-o funcție de conducere așa cum s-a lăudat în fața polițiștilor.

„Cu privire la imaginile apărute în spațiul public care fac referire la comportamentul unui ofițer din cadrul unității noastre, în relația cu polițiștii rutieri, Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați este mandatat să facă următoarele precizări:

Cu privire la atitudinea colegului nostru față de organele de control ale poliției, comanda Jandarmeriei Galați dezaprobă total astfel de comportamente, care nu reprezintă instituția și, mai ales, statutul profesional.

Respectând transparența instituțională, dorim să informăm opinia publică cu privire la faptul că la nivelul unității noastre a fost constituită o comisie de cercetare disciplinară prealabilă pentru aspectele ce apar în filmare, fiind luat în discuție comportamentul acestuia față de lucrătorii de poliție.

Totodată, facem precizarea că ofițerul nu este încadrat pe o funcție de conducere în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați, așa după cum se vehiculează în spațiul public, acesta îndeplinind funcția de ofițer specialist în cadrul Serviciului Management Operațional.

Încă o dată, afirmăm cu fermitate că respectarea legii nu este o opțiune, indiferent de calitatea pe care o avem, ofițer sau subofițer, și legea trebuie respectată, iar la verificările efectuate de către organele de ordine publică, persoanele controlate trebuie să adopte o atitudine politicoasă și să respecte indicațiile forțelor de ordine“, au transmis reprezentanții I.J.J. Galați

În acest caz, Jandarmeria Galați a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași.

„Conform raportului întocmit de către ofițer și în baza verificărilor efectuate de către comisie, s-a dispus sesizarea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași cu privire la fapte susceptibile de a fi infracțiuni“, au mai declarat reprezentanții I.J.J. Galați.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.