VIDEO. Cel mai probabil, PNL va discuta cu toate partidele pentru viitorul Guvern

0
121

Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă au anunţat că premierul desemnat o să-şi depună mandatul în Parlament, în urma unei decizii luate de Biroul Executiv al PNL. Iar conducerea PNL va începe negocierile cu toate partidele din Parlament, mai puţin AUR.

„BEx-ul i-a propus lui Nicolae Ciucă să depună mandatul de premier desemnat. A fost o decizie a Biroului Executiv. A doua decizie a fost să propunem, Biroului Permanent Național, să flexibilizăm mandatul şi să înceapă negocierile cu toate forţele democratice din Parlament, pentru formarea unei majorităţi. Mâine discutăm detaliile, echipele de negociere etc.“, a anunţat Florin Cîţu, președintele PNL.

„Realitatea matematică este cea pe care o cunoaşteţi cu toții. Am sperat ca, prin demersurile pe care le-am întreprins să reușesc să cristalizez o soluţie politică astfel încât să obţinem acordul pentru un guvern minoritar în Parlament. (…) BEx a decis retragerea mandatului. O să-mi depun mandatul“, a declarat şi Nicolae Ciucă.

Cu privire la noua propune de premier, Cîțu a explicat că aceasta depinde de negocierile cu celelalte partide.

„Data trecută, ştiţi că eu am făcut propunerea. Vom vedea în funcţie şi de negocieri care va fi propunerea de premier. Va fi decizia partidului“, a subliniat Cîţu.

Acesta a făcut un apel către cei 14 parlamentari care au părăsit grupul PNL să își reconsidere deciziile. Marți, BPN va discuta și locul acestora în partid.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.