VIDEO. Ceremonia de învestire a noului primar al Municipiului Constanța, Vergil Chițac: este prezent și premierul Ludovic Orban

0
1020

Noul primar ales al municipiului Constanța, Vergil Chițac, depune joi, 29 octombrie a.c., începând cu ora 16.00 jurământul de învestire în funcție, conform prevederilor Codului Administrativ. La ceremonia de învestire este prezent și premierul Ludovic Orban.

Odată cu depunerea jurământului, Chițac preia toate prerogativele aferente acestui post. Cu această ocazie a fost învestit și Consiliul Local Municipal.

Amintim faptul că Vergil Chițac a candidat la alegerile locale din data de 28 septembrie a.c., pentru fucția de primar, din partea Partidului Național Liberal, obținând 27.571 de voturi (28,48%).

Astfel, după 20 de ani în care orașul de la malul mării a fost condus de o administrație social-democrată, începând de astăzi urbea va fi administrată de un primar liberal, cu o majoritate și în Consiliul Local Municipal.

”Am privit rezultatele alegerilor ca pe un lucru firesc. Am simțit victoria. S-a produs schimbarea. Vreau să îmi pun în aplicare misiunea și nu voi face asta singur. Fiecare cetățean, fiecare partid, fiecare școală, fiecare spital, va avea un loc la masa noastră. Am constatat că există un nivel de așteptare foarte mare. Noi va trebui să înțelegem că efectele nefaste ale unei conduceri proaste se vor termina. Mulțumesc domnului prim-ministru ca vă aflați astăzi aici și sper să alocați bani pentru Constanța. Constanța merită să fie un loc mai bun pentru constanțeni și pentru români”, a declarat Vergil Chițac.

Și premierul Ludovic Orban a ținut un discurs:

”Am ținut sa fiu prezent la această festivitate. Îl felicit pe domnul Chițac și îi felicitit pe constănțenii care au votat PNL. Sunt convins că se va petrece o schimbare profundă în bine în administrare municipiul Constanța. Rigoare, bunul simț și dezvoltarea vor fi caracteristicile acestui mandat. Sunt prezent pentru a susține proiectele pe care le vom implementata aici. Constanta este o poartă de întrare și iesire în Europa și are o poziție strategică extrem de importantă în flancul NATO și are o șansă la dezvoltare uriașă. Noi, Guvernul, vom fi partenerul acestei administrații locale în toate proiectele de dezvoltare. Avem proiecte importante cum ar fi drumul expres Constanța-Tulcea și Constanța-Mangalia”, a declarat Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.